my world

Tuesday, December 27, 2011

study week...part 4...

alahai bnyak betol kisah2 yang bermain difikiran ni time aku nak stdy ni...
tw x? aku fobia tgok lembu kat tepi jalan....once aku drive or bwk moto lau ade lembu tepi jalan tu...even dye jao lagi ngan jalan tu aku akan slowkan kete....ade kisah disebalik kefobian ini...
dlu mase time aku mula2 nak masuk matrik.... kami pergi satu buah kete jew.... kete wira mak aku....dalam perjalanan tu bnyak benda xelok terjadi... mase gak ade org sekampung aku yang turut serta mengekori kmi...dye daoat satu matrik ngan aku, dye kos akaun... unfortunately mase atas bukit grik tu.... kete dye xsmpat brek then bounch kete wira kami.... huhu..mmg terkejut gler r time tu.... sib baik abah constantkan kaki kat brek time tu lau x kami lak yang langgar kete waja dihadapan kami.... mase tu kami dah agak tension r cz dye xde pon kate nak beri isyarat berhenti n mintak maaf ngan kami... then kami teruskan perjalanan ke matrik kualan nerang... sampai kat area lepas grik tu mase tu time hujan lebat... tertiba seekor lembu ni melintas...masyaAllah.. apelah ujianMu pada kami... sib baik juz cermin depan je pecah..... tapi susah d=gak la nak bawak kete....YA Allah apelah dugaanMu ini...lembu tu milik penduduk tempatan... mmg pemiliknya xikat lembu tu...huhu...sedih2... so nak wat cm ne...kami teruskan perjalan mencari kedai alat ganti spare part... kami terpaksa pasang cermin yang dah x ori...huhu.... xpasal2 kne bala cm gne...huhuh...sabo je lah.... 
then lepas ntar aku mak n org kmpungku balik ke peneng umah adik abah...acik saba... abah ingat nak balik pagi bsok cz terlalu letih tpi org kampungku ni nak balik jugak mlm tu....hissshhh dah la nak ikut org... aku mmg cukup2 xsuka lah cara dye,... dh nak follow kita tpi at last dh lepas semua hajat dye terus dah xnak follow kte....huhu..kalau nak balik sorang xpe ...ni jalan balik ke kb pon  xthu...hissshhhh...tension aku...k lah mals aku nak smbung...t bnyak pulak aku mencarut kat dye....boleh dosa kering lak aku.....yang penting nasihat aku ialah" kalau kita ikut seseorang tu...ikut lah smpai sudah n kalau kita dah xmoh ikut dye pastikan ketiadaan kita tu xmenyusahkan dye"cm ayat keling pon ade...tpi cuba fahami btol2 la ek....wslm.....

study week...part 3...

hmnnn....salam semua...semoga hari ini lebih baik dri sebelumnya...hehehe.... tgok tajuk entry ni stdy week.... tpi actually ni semua berlaku time stdy week lah..hehe.... sedang aku leka membaca lecture note analytical ni tertiba aku terpandang lak tepi cermin aku ni...terlihat mak cik kot ngah sapu sampah bawah pokok tepi surau jati...seronok lak tgok dye sapu smpah tu...teringat lak zaman2 aku kat umah dlu... selalu time jumaat kami sekeluarga bersihkan halaman rumah.... mak bahagian dalam rumah sambil buat hidangan tuk kami.... salmi la dihalaman teduh keliling umah and aku n abah sapu smpah disekitar rumah...huhuhu seronok... kami potong rumput, potong pokok n banyak lagi...sampai kul 12 tghari kot....huhu.... al maklumlah umah aku ni bnyak pokok... macam2 ade, rambutan, durian, duku, dokong,,, n macam lagi....dah macam kebun dah...mmg sejuk mata memandang.... dat Y la setiap jumaat kami akan bersihkan kawnsan rumah...sapu daun2 kering dibawah pokok...huhuhu...memeng terbaik lah....ade kalanya aku kait buah kelapa muda, then minum bersama2 dibawah pokok yang rendang tu....Ya  Allah mmg saat tu bahagia sungguh....  ari sabtu lak.. lau mase free aku tolong mak renovate halaman rumah...tolong angkat pasu, tolong kci idea2 yang menarik tolong potong pokok bunga...seronok time tu.... aku xkesah akan keletihan asalkan aku dapat bantu family aku kerja.... keletihan xtersa jika kerja tu kita seeronok melakukannya...btol x??? hehe... btol la.... 



Sunday, December 25, 2011

study week...part 2...

sok dah mula stdy week... alaihai sekejap je mase... semalam dah tamat dah kelas tu sesi part 3 ni..huhu....cm xcaye je kan..... xsabar la aku nak grad... nak bawak family aku datang s alam.... nak jalan kat i city...bnyak menda lam perancangan aku.... ya Allah permudahkanlah urusanku dalam mendapat pekerjaan kelak...i want to a lect/teacher... aku nak ajar kimia.... bestt ka jdi cg.... aku nak jdi cg sempoi cm lect aku skunk ni....xlah stdent stress sgt...blaja pon mudah masuk.... dari dlu lagi aku mnat jadi cg... tah xthu nape? mb cz cg ni kerja yang mulia.... mak aku pon suka lau aku jdi cg.... katanya ambik alik hasrat dye dlu tuk jdi cg... dlu mak aku pernah ditawarkan jdi cg matematik tpi cz mase tu ramai lagi adik2 yang masih kecik n masih memrlukan mak aku dan kewangan nenek n atok pon xseberapa so mak batalkan hasratnye itu.... mak tolak tawaran jg cg mate tu... dat y mak tere mate... kira cincai2 jew...aku lak pening.... pengiraan mak mengalah seorang sahbatnya yang btol2 cg mate....hahhaa lawak kan...smpai kawan mak kate...im a mate teacher but ur mate is better that me.... aku tergelak sendiri dgr ayat tu...huhu..how good my mom ni mate...huhuh... Allah maha adil...even mak xjdi cg pon skunk ni hidup mak n kami sekeluarga lebih sempurna...mungkin ini berkat pengorbanan mak dlu yang lebih memikirkan adik2nya sehingga Allah menganugerahkan mak keselesaan hidup sebegini.... skunk ni mak lah tmpat adik beradik n sedara mara menjadi rujukan... baik dri segi bnk rakyat, masakan dan pendapat..... Allah menganugerahkan mak semua tu....alhamdulillah.... adakalanye ramai jugak yang dengki dgn mak.... jhuh..biarkanlah tu mmg lumrah manusia.....hmnnn......pe2pon aku amat2 bersyukur dapat mak macam rospinah binti ibrahim ni.... semoga Allah sentiasa merahmati dan memberkati hidupmu dunia dan akhirat...amin.....

study week...

salam.oulz... monink...
kehidupan sekafar mencari keredaan Ilahi dan juga mengumpulkan seberapa banyak amalan tuk dibawa di akhirat kelak.... bnyak manusia yang hanya menumpukan kehidupan didunia sahaja...mereka lupa bahawa akhir adalah penentu kehidupan kekel abadi mereka... bagi mereka dunia ni tempat kita enjoy dan mencari seberapa bnyak harta dan hidup senang.... mereka juga pikir mase muda ini la nak kumpul duit nanti tua senang nak beribadat... persoalannya adakah sempat tuk kamu bertaubat nanti... kalau sempat alhamdulillah..kalau tidak!! maka tergolonglah kamu dalam kalangan org2 yang rugi dan zalim... so nasihat saya wahai kawan2 yang masih belum mengumpul harta akhirat marilah sama2 kita mengumpulnya sekarang....masih belum terlambat lagi....sedarlah sebelum kamu tersedar diwaktu yang sudah tiada gunanye lagi.....

Tuesday, December 20, 2011

awal muharam

diam xdiam kita semua dah masuk bulan muharam ekk....sekejap jew mase berlalu....bulan hijrah nabi kita Muhammad s.a.w dan para sahabat baginda.... kita pon kne berhijrah tpi bukan dri kota mekah ke madinah tpi dari segi tingkah laku...ape yang selama ini buruk maka cepat2 lah tinggalkannya....ambik teladan yang baru yang mengikut ajaran islam.... kalau kita sendiri xberubah makan xde sape yang boleh ubah diri kita,,,,itu janji Allah... 10 muharam ni lau dikampungku mereka buat bubu asyura...mmg besst la....lme xmakan bubur asyura ni...ari2 ade la sms mie, suh tinggalkan sikit bubur asyura lau ade sesiapa yang buat n kaci.... tpi dye cakap so far xde lagi cz skunk ni musin hujan xde sesiapa nak buat...huhu... tpi Allah itu maha Kaya...tdi one of my belove classmate cik barakah telah offer aku 2 keping bubur asyura....huhuh enak...katenya special dri kota bharu...terubat rinduku nak makan bubr asyura...terima ya Allah.... sambil aku discuss2 ngan member aku rupenye setiap negeri berbeza jenis bubur asyura ekkk....aku ckap la bubur asyura kelantan warna hitam n pejal macam kueh benkang tpu dyeorg gelak....pelik kot bagi dyeorg...ahahaha.... kat kl ni kalau bubur asyura ni cm bubur nasi biase la....mane nak sedap...huhuh....sib baiklah org kelantan ni kretif dalam masakan...actually xcukup cik barakah kci tdi tpi sekurang2nya aku dapat makan jugak..alhamdulillah...tq cik barakah...heheh....leh kali nak lagi k...jgn lupe tu....

Monday, December 19, 2011

final exam is around

alhamdulillah aku dapat jugak habiskan sem ni....
pelbagai cabaran dan dugaan telah kutempuhi sepanjang berada disem 3 ni...mungkin inilah baru betul seorang mahasiswa....perkataan mahasiswa ni amat memberi semangat dalam hidupku....
next 2 week dah mula final....persiapan xthu la cm mne??? jiwa n raga ni rase kosong sekosongnya....takotnye aku nak hadapai semua ni.... kalau diimbas balik semua test n quiz sem ni...xde satu pon yang ,encapai specifikasi....semuannyaaaa hannnccuuurrr....huhu....setiap kali lect nak kaci kertas quiz or test hati ini selalu terdetik ya Allah berapalah markah aku kali ni.... sebaik terima jew kertas tu...masyaallah rase cm nak nangis kuat jew....kalau aku sorang jew lam kelas tu nescaya mmg aku nangis...teruk sgt markah test kali ni.....ya Allah bantulah aku... org mmg nampak kita senyum jew time dapat mrkah test tapi disebalik senyuman itu tersirat rase pedih yag amat mendaplam....hanya Allah dan aku jew tahu betapa sedihnya waktu tu....
cm mne lah nak face ngan final exam ni.....nampaknya aku btol2 kne struggle habis2an ni....no more leisure time....yup aku kne berubah, kalau kita xberusaha mana nak dapat kejayaannya....alhamdulillah aku dah mula bersemangat....ya Allah bantulah daku dalam setiap urusanku...amin.....

Thursday, December 8, 2011

petang2 gini.....

bessnye ptg2 ni g pantai bachok or pcb....leh tenang2kan fikiran kte kan.....ya Allah cuti ni aku nak manfaatkan cuti tuk bersama family jew.... nak ajak mak,abah,mie n cdah sekeluarga g berkelah kat pantai bachok....lau pergi ari jumaat leh beli kat pasar malam tu....huhuh...seronoknyeeee.....lame dah kte xg jalan sme2....duk berkumpul sme2....alangkah seronoknye suasana itu....huhuhu....ya Allah aku sayangkan mereka semua....lindungilah mereka dari segala bala bencana yang xdiingini dan kurniakan mereka nikmat kesihatan,keselesaan, kekayaan,islam,iman,dan panjangkanlah umur mereka agar mereka dapat menambahkan lagi ibadat kepadaMu...amin.......i luv u all so much......

alhamdulillah.....they're back.....

alhamdulillah kupanjatkan kepadaMU ya Allah....emak n abahku selamat smpai ke tanah air, malaysia dah jugak kota bharu... seronok aku..... setelah pelbagai cabaran dan dugaan yang ditanggung oleh mereka disana, akhirnya mereka berjaya jugak pulang dengan nasaf dan tujuan hidup yang baru.... syurkur jugak mereka dapat melakulan segala wajib,sunat haji n umrah.....alhamdulillah...bak kata mak n abah insyaallah rase nak pergi lagi la....seronok.... rindu nak tgok khabah.....  ya Allah sesungguhnya Kau telah hadiahkan mak n abah aku tempat yang paling memuasakan sepanjang ,mereka disana...... mak kata mmg selesa la duk hotel dye...cuma 600m je dri masjidil haram,....mak lak duk sebelah menyebelah ngan bilik abah.....alhamdulillah aku sempat pergi menyambut mak n abah kat lapangan terbang....mmg sedih gler saat tu....ramainye yang sdg tnggu parents mereka...mak n abah antara yang terawal kuar dari arrival gate.... kami pergi dua buah kete jew.....brg xbnyak coz niat utama mak n abah tuk g buat ibadat bukan nak shopping.... sekadar beli tuk adik beradik je lah...... mmg btollah niat mak n abah tu.... ade sesetengah org balik mekah tu smpai berdozen2 barang.....beruluh2 ribu dihabiskan tu shopping kat mekah...huhuhu....membazir...mane niat utama g mekah tu....huhu....bak kata ustaz kazim..kita g mekah ni bukan tuk shopping,dan xyah la pkir nak beli ape kat org yang kc sedekah kat kita tu...juz cocentrate jew kat ibadat kita..... alhamdulliah semua adik beradik datang dan berpuas hati.....
smpa di kb on sabtu 3 disember mak buat kenduri kesyukuran....mmg terbaik la...ramai yang datang minum air zamzam dan makan buah tgn dri mekah....ramai yang datang...mmg syokk lah....aku mmg suka lau buat kenduri ni....leh kumpul ramai2.... mlm tu jugak ayah mat datang...alhamdulillah Allah makbulkan doa mak n abah agar lembutkan hati dye....terima kasih ya Allah....mak ngah pon balik gak smbut mak.....lme gak dye duk umah.....bagus la jgak boleh teman2 mak...tdi mak kol,abah duk ngah mesin rumput.....kuat btol la abah ni....hehhee....i luv u mom n dad

Wednesday, November 23, 2011

feel so teribble

Ya Allah napelah aku rase down jew minggu ni...huhu...semua keje rase malas nak buat..... nak menyepi diri jew rase.... sesekali aku rase cm nak lari dari semua ni.... nak kuar dari masalah yang skunk ni aku hadapi ni..huhu....ya Allah tabahkan hatiku ini.....amin.....

Thursday, November 17, 2011

can't wait for that day....

alhamdulillah bonda n ayahanda telah selesai menunaikan fardu haji...iaitu rukun islam yang kelima.... moga2 mendapat haji yang mabru...amin.... alhamdulillah sepanjang aku kol bonda n ayahanda berada dlm keadaan sihat wal afiat... syukur kehadrat ilahi..... dah sebulan mereka kat sne...rindu sgt2 ni....tdi my luv sis offer aku tuk jmput mereka kat gate klia.... besssnya.... xsabar nak tggu hari itu.... alangkan gumbiranya aku rase.....kalaulah sok harinya kan besss....huhuh...semoga bonda dan ayahanda selamat smpai ke tanah air tercinta....amin..


Sunday, November 6, 2011

eppy Eid Adha...

xlengkap rase hari raye tanpa orang yang kita cintai bersama....
sayunya mendengar suara takbir...huhu...
pepon sib baik ade mak2 sedara yang spotting yang dapat kucurahkan kasih sayang...
terima kasih cdah,cza, ayah mee n my sis.....
i miss u mom n dad....

Wednesday, November 2, 2011

teluk batiK...

alhamdulillah semuanya berjalan ngan lancar....aku xpernah pon pegang jawatan sepanjang hidupku dalam organize event... ni first time aku pegang  TTK and biro pendaftaran...alhmadulillah ternyata mmg besssttt glllerrr.... dapt rasai bagaimane tensionnye nak urus pelajar2 mengikut kehendak kite...huhuh.... sib baik aku dibantu oleh anak2ku yang amat2 memahami...iaitu barakah,zurean n asilah....i dun know how to thnk to uolz....korang mmg amat2 mmbantu dan memahami lah.... seronok dapat keje sekali.... lain kali jgn serik ek jadi ajak fuad..heheh...dapat makan ice cream free..wawaawaw.... menjadi biro pendaftaran mmg mmbuatkan kite p=fenim kepala mane xnyer ade name ade ade yang xde name.... name list diupdatekan disaat akhir... mane nak bahagi bilik agy..huhuh... aku lak salh faham ttg bilik...ingatkan satu apartment tu bole muat 12 org..tpi dye leh muat 6 org jew...so terpakselah aku alther semua name2 pelajar ni....tapi semuanya dapt diselesaikan tnpa seorg pon xdapat bilik..kihkihkih...bilik lebih ade lah....huhuh...malsnye nak tulis ni...lain kali ekk... wslm...heheh

alhmadulillah

alhamdulillah...dah hampir 16 hari mak n abah berada ditanah suci mekah... tnggal lebih kurang 26 hari agy mak nak balik ke msia....xsabarnyer nak tunggu tarikh tu...rindunya kat mereka.....huhuh... even mak n abah duk sne dah hmpir 2 mggu tpi kami sentiasa berhubung....setiap seminggu sekali mak akan kol kami semua tnye sal keadaan kami kat sini...aku gak xlepaskan peluang tnye keadaan mak n abah....so far alhamdulillah mak n abah sihat sejahtera n dapat buat ibadat haji n umrah ngan jayenya...insyaallah ianya akan berkekalan,,,amin,...MAK N ABAH SEMOGA MNDAPAT HAJI YANG MABRU...anakmu disini sentiasa mendoakan kesejateraan mu .....I LUV U so muchh......

Monday, October 24, 2011

penyucian jiwa.

friends notim can help us reduce stress xcept this one.....
video

air mata berderu2...

wahai insan yang bergelak anak... hargailah segala ape yang ibubapa anda buat..sesungguhnya segalanya untuk kebaikan anda juga.... hayatilah surat ni...nescaya pasti bederu2 air mata kuar.... hnya hati yang keras je yang xmenangis baca surat ni...so try baca so anda boleh decide siri anda....


video

Sunday, October 9, 2011

5 days left...sob3x

ya Allah tinggal 5 hari lagi tuk mak n abahku menjadi tetamuMu...setiap detik menjelang jumaat 14 hari tu kurasakan amat sebentar... ya allah hnya Engkau sahaja yang taw betapa sedihnya hati ini.... disaat aku menulis nota ini,hnya air mata yang aku ngalirkan.... setiap perkataan penuh dgn air mata..... aku xthu cm mne rasenya hidup tnpa mak na abah.... ya Allah hnya doaku padumu mengiringi pemergian mak n abahku menjadi tetamuMU.......sesungguhnya aku sayangkan mereka....... selamatkan perjalanan mereka pergi n balik.... permudahkanlah segala urusan mereka.... amin.....

Sunday, October 2, 2011

sAyUnyA hAti

alhamdulillah tdi aku try email tabung haji tnya sal mak n abah punya jadual penerbangan...duk kejap dye kc feedback... jadual mak n abah jatuh pada 14 oktober 2011... bertolak ke mekah pada pukul 2130 dari KLIA.. before that kne lapor diri kat kelana jaya dlu... Ya Allah bertapa sedih n sayu serta gembira aku menerima berita ini... mase aku kol mak tdi.. mak ayik nangis jew... terlalu gembira katanya... mau menjadi tetamu Yang Maha Kuasa... mak ade tnya aku yang aku nak balik ke mase mak nak g mekah, sok dgn sedih aku bals aku xmoh balik... bukan ape cz aku xsanggup tgok mak n abah pgi....so mak pon faham n mak pon kate mak pon lebih suka lau adek x balik... takot mak plak yang sedih mse tu....aku juz doa n semahyang hajat dri bilik mengiri penjalanan mak n abah malam tu...moga2 selamat pergi n balik dengan membawa haji yang mabru...
mak n abah pgi menunaikan haji selama 44 hari jew... mase bertolak pada 14 oktober kul 2130 dri KLIA n pulang lak pada 27 nov 2011 kul 2135 also dri KLIA.... mase tu insyaallah adek akan same2 sambut kepulangan mak n abah.... ya Allah xsabar aku nak tggu saat itu...... Ya Allah sesungguhnya Engkaulah yang Maha Mengetahui akan segalanya... aku amat mohon agar Engkau jauhkan kedua ibubapaku dari sebarangan dugaan yang xdiingini..permudahkanlah n lancarkanlah segala perbuatan mereka, berilah mereka kesihatan yang berpanjangan,panjangkanlah  umur mereka, murahkanlah rezeki mereka,selamatkan mereka dunia dan akhirat dan lindungilah segala harta benda yang berada dibumi malaysia ini... amin......

Friday, September 30, 2011

wishing a better life

semoga bulan oktober ni bnyak memberi aku luck n happiness..amin....

back to normal duty..... i'm dying of dis report....

once the lab practical start, my pressure also start.... 
 with all the format n procedure... it's make me tripple stuck!!!! GOD plezz help me doing dis.....

ending of september 2011....

salam semua.... pe kabar? mudah2an semuanya sihat wal afiat hendaknya... alahai dah habis dah pon bulan september... kejap je kan... sebulan lagi kte nak smbut hari raya haji.... hari dimana amat meriah expecially kat negeri terCINTAku...Kelantan Darul Naim.... tapi taon ni cm kurang sikit la cz my belove xde kat umah.... mak n abah pgi tunaikan kewajipan rukun islam ke lima.... alhamdulillah la.... tapi smapai sekarang mak and abah xdapat lagi surat jemputan.... may be mak n abah dapat panggilan kedua kot... yang terus ke mekah... alhamdulillah la cz xde lah lame sgt dalam ihram....Ya Allah permudahkanlah segala urusan keduan ibu bapaku.... amin... malam ni kolej jati mmg sunyi sgt... biasenye ade gak bdak lepak2 kat depan blok aku ni.... ade la boring sgt... leh dgr dye duk borak2.... alhamdulillah dapat duk jati ni, dengan perabot semua baru n bagus la dye punya almari tu... pintu kot.... bnyak leh letak barang...bersyukur sgt2.... YA Allah mudah2an sem depan n akan datang ni aku dpat duk jati lagi..... sok ade KI... malsnye nak pegi... asyik yang sme jew dye pnya cara permainan.... xkelas langsung....tpi xpe lah...pgi jew..leh jumpa kwn2 baru....hehhehe....k lah...bye...wslm....

Thursday, September 22, 2011

mmg sure titiskan air mata lah....luv u mom....

video

awesome subjek

mungkin pandangan pertama aku pabila tw je aku kne ambik mgt buruk... may be mgt ni cm subjek economie n mkt ari tu gak..rupenya lain btol la...mmg besss la blaja mgt ni...cara penyampaian madam azilah pon mmg membuatkan aku n geng2 lain xngatok n boring...huhu... so aku dah fall in love wif MGT ni...hahah.... mgt ni xseperti subjek mkt..mgt ni senang faham cz konsep dye cm kita baca buku motivasi jew..bnyak input yang aku dapat n may be akan diapply suatu mase nanti.... mmg terBAIK la mgt ni....bess sgt2


Tuesday, September 20, 2011

puAse 6

alhmdulillah sesungguhnya nabi ade bersabda" sesiapa yang puase ramadan dan diikuti pula 6 hari dubulan syawal maka ianya seperti puase sepanjang taon...
alhamdulillah syukur pada Ilahi...sok adalah hari last aku puasa 6...dapat jugak aku habiskan puase 6 ni kat u sorang2...ari2 mula puase macam xcaye jew aku dapt habiskan puase ni,ciap cakap kat mak lgi yang aku xsanggup nak puase smpai habis ni... tpi dengan izin Allah maka aku te;ah berjaya berpuase 6 hari habis...siape sangka kan??? hehehe.... actually bukan jew susah nak puase 6 hari tu, atas kita sebenarnya... hendak seribu daya xnak seribu dalih kan....aku puase ni skali nagn puase ganti, nak back up yang taon2 lepas..bukan kate aku xpuase penuh lak..aku puase penuh tpi al maklumlah kitakan manusia xlepas dri dosa..puase2 gak tpi asyik tgok cter2 indo yang seksi-seksa tu...dat Y la aku nak back up ni..hahahaha... dah mmg rezeki Allah, aku beraya puase 6 ni pd hari kamis ni,,, kebetulan fac aku ade wat smbutan raya gak so leh la aku kire beraya kat c2...rezeki Allah sape yang tahu....tpi ape2 pon aku nak sgt beraya puase 6 ni ngan family.... mak n abah raye sme hari ngan aku gak.huhuh...kan seronok dapat beraya sme2 enven puase 6 pon....so ucapan tuk mak n abah serta diriku "SELAMAT HARI RAYA PUASA 6" MAAF ZAHIR BATIN....

Saturday, September 17, 2011

petua hari ini....

nak hilangkan saka bagi org tua yang xmati2 then malam bangun makan nasi bnyak:

  • ambik air kolah 17 buah masjid, setiap masjid satu cedok.then mandikan org tua tu.... Insyaallah keluarlah saka tu....
cara nak mohon hajat cz barang hilang atau ape2 hajat sekalipon,yang pnting yakin dgn Allah:
  • baca yassiin dan setiap kali ayat "mubin" then niatkan hajat anda tadi.
nak tenangkan hati:
  • ambik air then baca yassiin atau baca al fatihah 7X... insyaallah tenanglah hati... ni boleh diamalkan jugak bagi kalian yang nak masuk exam... serta amalkan ayat ni sebelum tdur,baca sebanyak 19X" allah hulatifun fi ibadih yakzhukuman yashak wahuwal khowi yul aziz".
umah ade gangguan syaitan
  • baca ayat dari surah al araf ayat 13
nak lembutkan hati orang yang bergaduh/marah:
  • baca ayat dri surah toha ayat 1-5 atau ayat 55 surah yang sama
nak pagar rumah:
  • baca surah al fatihah 100X dalam mase seminggu.

Cara menGenaL SanTau...

santau termasuk dalam kateogri sihir yang mane apabila lambat dirawat akan kelak menjadi kanser.... cara-cara nak mengetahui santau ialah....

  • hitam dipermukaan kuku(yang dekat dgn kulit tu)
  • batuk berdarah
  • terjaga dari tdur secara tiba2
  • selalu mimpi menakutkan
  • pedih didada
  • sakit bila makan lauk kambing
  • muntah darah
  • sakit badan lau pakai baju

mintak2 dijaokan ye....

rindUku paDa mEreKa.....

salam semua..pe kabar? mudah2an sihat wal afiat dan dirahmati Allah selalu.... today aku nak shared ttg rindu aku kat yang tercinta, mak n abah.... dah dua hari aku xdapat panggilan dri mereka especially mak... al maklumlah mak sebut buat persiapan tuk kursus perdana yang akan diadakan di politeknik kok lanas kota bharu... aku nak kol pon takot mak n abah ngah duk buat ibadat, so aku pospone kan hajat hatiku ini... tertiba tepat kul 0015 semalam mak kol aku.... alhamdulillah terubat jugak rindu aku kat mak n abah.. mak kate dye baru selesai buat rukun haji bersama kira2 1800 orang seluruh kelantan... mse mak kol semalam mak duk dalam bilik bersama 23 orang.. abah lak duk blok lain... gumbiranya aku dpat dengar suara mak... kurasakan dunia ini ana yang punya.... alhamdulillah aku dgr suara mak mcm seronok jew duk sne.... tu bru 2 hari jew xdgr suara mak... nanti ni 45 hari cm ne l;a aku...xdapat bayangkan la.....tdi mak kol lagi cakap mak n abah dah selamat sampai umah... SERIOUSLY aku mmg bimbang cz mak yang pandu kete tu... bukan ape cz tmpat tu jao sgt.. mak mne pernah drive jao2 cm g2... kalau abah yang drive aku xbrape risau sgt cz mak leh pantau2... ni lau mak yang pandu abah xleh wat ape2 la cz mata abah skunk ni kurang baik.... rabun jao..tpi alhamdulillah mereka selamat sampai.... doaku ialah moga2 mak n abah dilindungi n dirahmati dunia dan akhirat...amin.....wslm...

Thursday, September 15, 2011

al haj 1432H

Panggilan haji
Telah tiba lagi
Menunaikan ibadah
Panggilan Baitullah

Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah
Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah

Malam subuh dan senja
Pergi ke Kaabatullah
Malam subuh dan senja
Pergi ke Kaabatullah

Sembahyang berjamaah
Tawaf saei dan umrah

Terdengar suara ( panggilan bergema )
" LabbaikAllah hummalabbaik
Labbaika la syarikala kalabbaik
Innal hamda wan niqmata lak
laka walmulka la syarika lak "

Tiba masanya kini
Wuquflah di Arafah
Terdengar sayup sampai
Tahmid tazkir dan tasbih

Putih bersih berseri
Abdi pada Ilahi
Terbayanglah di sini
Tempat berhimpun nanti
(tempat.. berhimpun... nanti)

Dari padang Arafah
Lalu ke Muzdalifah
Bermalam di Mina
Melontar tiga jumrah

Syarat rukun haji sempurnalah sudah
Mogalah ibadah haji mabrurah
(haji.. mabrurah...)

Masjidil Nabawi terletak Makam Rasul
Taman Raudhah tempat himpun doa
Padamu pinta Wahai Junjungan
Selawat dan salam mohon syafa'at
(Selawat dan salam mohon syafa'at.... )

Ya sofwatAllah....

Panggilan haji
Telah tiba lagi
Menunaikan ibadah
Panggilan Baitullah
Tanah Suci Makkah
Ya Makkatul Mukarramah

SerUaN HajI 1432H




alhamdulillah bersyukur pada ilah kerna dgn limpah kurnianNya kte dpat bercoret2 lagi.... taoh ni jadual penerbangan haji bermula pada bulan september lagi... penerbangan pertama pada 29/9 ni..
alhamdulillah mak n abah telah dijemput tuk sme2 menjadi tetamu Allah disana... tapi tarikhnya penerbangan masih tidak diketahuan... mak n abah dh kne kursusu perdana haji pada hari jumaat ni jew...  mak ade kata, kalau boleh biarlah mak kne pangilan yang tengah2 so that xde lah bz sngat mse nak twaf selamat tnggal nanti...pe2 lau dah ditardikan ape leh buat...redo jelah..ni sebagai satu ujian yang Maha Kuasa....aku ade sedih ade gak gumbira mndengar berita ni... yang gumbiranya cz mak dah berjaya mencapai cita2nya tuk mnjadi tetamu Allah n mahu melihat dekat makam nabi Junjungan kita Muhamad s.a.w. Yang sedihnya cz aku xdapat nak hantar mak n abah time mereka nak berangkat ke sana sebab aku kat uitm dan xdapat aku bayangkan bagaimana lah perasaanku xdapat mndengar berita mak n abah selamat lebih kurang 45 hari tu.huhuhu.. actually bukan xnak hntar,hnya Allah sje yang tw bagaimana perasaan aku time mak n abah nak berangkat tu... almaklum lah aku bru je xsampai sebulan masuk u, so mak pesan xpayah balik la... adik blaja bsungguh2 k. kalau nak balik pon mse mak n abah berangkat pulang dri tanah suci tu ekk.... hmmnn mmg sedih kan... aku tw lah aku dh besar, lantaklah org nak kate aku anak manje on... aak( ade aku kesah).. mase mereka ade lah kte nak bermanja ngan mereka... nak selalu berda disamping mereka, nak bermesra2 ngan mereka dan tolong2 mereka ape yang patut.... aku hairan lah nape dak2 zaman sekarang cm x nak duk ngan parents jew....tahu la nak berdikari, tpi kalau dah keje ade depan mate terima jelah.... sambil tu leh la jga parents tu... jgn dikejr yang gaji mahal tu.... nanti menyesal... parents ni hnya satu je dalam dunia ni.... so nasihat aku kat sape2 yang terasa tu...pikir2 lah.... sayangilah mereka ketika mereka masih lagi bernyawa n sihat wal afiat ni...taburlah seberapa bnyak bakti pada mereka nescaya kamu tidak akan menyesal kelak....ucapan tok mak na abah... semoga Allah mempermudah segala urusan mak n abah disana n diberi nikmat kesihatan yang tip top agar dapat melalukan segala ibadat dgn senang n tertib... semoga Allah melindungi mak n abah dari segala bala bendana ketika disana,dan selamat dalam semua perjalan pergi n balik dri mekah... semoga Allah menjaga segala harta benda yang mak na abah tinggal di tanh  air dgn selamat..dan akhirnya semoga mak n abah pulang dengan membawa haji yang mabrur.....amin....


Wednesday, September 14, 2011

jAnJikU pAdAmU....


Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku


Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus
Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus
Takkan menduakanmu

Monday, September 12, 2011

rAya DataNg LAgi.....2011


alhamdulillah sudah sebulan kita berpuasa.... suara takbir dipagi hari menandakan kita semua telah masuk ke bulan syawal yang mulia....gema takbir membesarkan Ilahi dan bunyi2 mercun serta berkumandangnya lagu2 raya di corong2 radio mengamit lagi persaan raya 1432H ni.persiapan menyambut hari raya sudah 2 3 hari lagi dibuat.. malam raya ialah aktvt penuh kami....mak sebok menyediakan lemang kukus, rendang daging,nasi impit,sambal dan tambahan kuah satay.... taon ni kak ni yang sponsor satay 300 cucuk...mie lak sebok duk masukana kuih lam bekas2 tuk tetamu pagi sok..... mie jugak dah siapkan 3 biji kek coklat..mmg sedapppsss even dye punya topeng kurang memikat hati... tpi dun judge the book by it's cover k.... pagi raya aku n family cm biaselah pakai cntek2 then go to surau b'dekatan... lepas tu kami ke tanah perkuburan sanak saudara.. kat situ rmai yang mengambil kesempatan mendoakan kesejateraan sanak saudara, ade jugak yang aku lihat menitiskan air mata disaat mengaminkan doa itu...lepas tu kami kerumah tok saudara belah ibuku....mmg mnjadi kebiasaan bagi keluargaku..al maklumlah aku dah xde atok dan nenek...hanya atok sedaralah yang mnjadi tmpat kami tuju selepas kekuburan....then kami balik umah tuk bermaaf2an seisi keluarga... bergambar n berpossing habis2.... merasa sangat hiba disaat mencium dahi kedua ibubapa,aku amat SAYANGKAN mereka...raya toan ni lebih meriah cz kami buat BBQ pada raya ke3... kami jugak dapat kunjungan mak saudaraku yang berda di pahang.... taon ni jew dye balik time raya, so mmg amat2 seronok lah....  so ni lah gmbar2 kami time raya....



                                                                          my luv

i love them so much



















PuaSa DiSampInG OrG TeRsAyaNg.....

alhamdulillah dah habis pon sebulan bulan puasa tahun 1432H... alhamdulillah juga aku dapat puasa penuh even rase jgk cm satu hari tu cm kurang jew pahala puasa cz terlalu tgok cter mat n minah salleh kat astro diva tu..huhuh...kurasakan ramadan tahun amat bermakna bagiku cz dah lme xpuasa sekali satu family..... ingat2 aku mse spm lah kali terakhir aku berpusa penuh bersama family.... lepas tu masuk matrik n tahun lepas puasa kat uitm.... dat Y nasihat aku kat adik2 yang masih lagi ade kesempatan tu berpuasa bersama keluarga manfaatkanlah mase bersama keluarga dengan sebaiknya...janganlah kita asyik berbuka dgn kawan jew, pikir jugak perasaan ibubapa kita apabila berbuka tanpa anak tercinta....  syukur pada Allah kerna dengan limpah kesihatanNya.. yang diberikan kepada kami sekeluarga kami dapat same2 menunaikan ibadat sunat terawih... sesungguhnya taon inilah ramadan yang amat BERHARGA bagiku,,,,, segaka persiapan berbuka kami sediakan bersama2 even ala kada jew.... tapi yang paling penting ialah kerjasama yang terjalin antara kami sekeluarga.. wahai mak,abah,mie sesungguhnya adek amat merindui kalian semua,,,,, hanya Allah sje yang taw bertapa sayunya hati ini saat menaiki bas hari tu,,,, sebab tu adek xmau mak,mie n umar tggu sehingga bas bergerak cz adek takot adek xleh menahan lagi perasaan sedih ini......arrrrggghhhh!!!! cengen lak aku ni..... pe2 pon selamat hari raya aidilfitri.....

Saturday, July 30, 2011

marhaban Ya Ramadan...

alhamdulillah...sedar x sedar dah nak masuk bulan ramadan...bulan yang amat ditunggu2 oleh para muslimin dan muslimat... bulan yang penuh dengan barakah, bulan yang menyediakan kita berlipat kali ganda pahala.... amat sayang jika bulan ini tidak dimanfaatkan sebaik mungkin....btw sok dah masuk bulan puasa... perasaan amat gumbira cz diberi kesempatan oleh Allah tuk menyambut ramadan kali ni bersama keluarga tercinta....al maklumlah dah dua tahun xberRamadan sekali...hehehe.... so mai pakat banyakan amal ibadat tuk bulan ni khususnya dan bulan2 lain AMnya.... again..... selamat menyambut bulan ramadan yang mulia...... ah lan wa'sah lan ya ramadan..

Monday, July 25, 2011

evergreen...Tan Sri P Ramli....

video

ayat xleh blar...."pah butang baju aku mane & dah tua pon bodoh"....

easy way to learn english...hihikkk

especially 4 our child....
video

oUr nEw famiLy !!!

      born on 8 june 2011 at 1159 am..
*
*
*

                                       

                nurul iman qhaleeda was the special        name given to the baby.....
*
*
*
*
                                                                           
      make an aqiqah on 16 jun in the morning...
*
*
*
                                                                  

Sunday, June 5, 2011

kAwiN.....

hmnnn...pejam celik2 dah masuk bulan june... kejap jew mase berlalu...dalam bulan ni ramailah yang akan buat kenduri kawin..semuanya pada tarikh dan waktu yang same jew... dah tu orang yang same plak yang dipanggil.... pendek kata dalam bulan june ni dapur xberasap lah.... hari2 ade kenduri.... time2 ni lah saudara yang xpernah dikenali datang menjenguk,....actually bukan nak datang mjenguk tapi datang nak bagi kad undangan.... time2 nak buat kenduri ni lah baru knl batang hidung saudara mara...huhuh.....lau xde kenduri HARAM nak tgok batang hidung....jmpa kat kedai pon menegur....semuanya nk kejar bulan 6 cz bulan ni jelah cuti sekolah...biasenya ade yang buat bulan 8 tpi tahun ni puasa kita jatuh bulan 8 kan...so dyorang dah plan2 awal2 percepatkan bulan 6 lagi....macam2 jenis kenduri ade...ade yang berTiket dan ade jugak yang buat kesyukuran.....pendek kata amat meriah lak.... dalam sehari dalam kawasan perumahan ku saja ada lebih dari 5 tempat.... disepanjang jalan ke KB tu penuh ngan bunga mangga berwarna warni di setiap tepi jalan.... malahan ade juga 5,6 bunga di setiap lorong....hari n waktu yang sme lak tu.... cm ne lah jalan tu xsesak....ramai sgt yang nk kawin.... ape salahnye buat kat satu dewan n kawin beramai2....leh gak pupuk smgant gotong royong sesama pddk kmpung.....huhuhu.....pe2 pon sungguh meriah la aku tgok kenduri kawin mereka....kami sekeluarga pon berbagi tempat tuk pergi.... setiap org ade dua tempat kne pgi dalam 1 hari tu.....huhu.....mmg btol2 makan kenduri lah.....

the MaGiCal Words....

have u ever hears the magical word... hmnn i strongly believed that everyone has use that in daily speech...the magical word that i mean is THANK YOU!!!.... this words bring a very meaningful words for us if it's use with the correct way.... this magical word also can be a unappreciated word to some people as i said be4 it's depend on individu on how it xpress the word.... the words thank you've specials spirit can be benefit for us to apply it everyday....everything will be change with the word thank you....saying thank you with the correct intonation n honestly from the bottom of ur heart will be very meaningful dat can be remembering by the recipient for ever..many beautiful thing cannot be express by us but the ways to appreciated that is by saying the word ThanK yoU. so use the correct ways to appreciated ur partner by the word THANK YoU...

Tuesday, April 19, 2011

ntar BarAng Nak abIS sem2

currently at nilai...umah kak ni...huhuhu...mmg seronok dapat kuar dari bandar s alam buat semetara waktu....kaka ni datang amabik barang tpi aku pon ikut dye balik umah dye since dye cuti lame..dye pon mmg ajak aku tggal kat umah dye gak...so aku pgi lah...duk kolej time stdy week pon bukan ade ape pon.... lau aku duk umah dye at least jimat dh spending aku tuk 2-3 hari ni...hahahah...BIJAK3!!!hehhehe...nak stdy!!! aku bawak la buku sikit2 stdy time tenang....mmg lah lau balik umah ni bnyak dugaanya...TV n lepak2..huhuh..tpi aku xde lah terpengaruh sgt ngan semua tu.....tpi aku ade addicted ngan satu cter ni mmg bes la....tajuk dye is"cinta antara kita" kat tv3 kul 7 pm...mmg bess lah...hmnnn khamis ni dh nak balik kolej ni...xcited n mals pon ade gak.... balik ni aku first nak basuh moto kesayangku...cian moto tu...dh lme xbasuh....dah ala2 kaler lain dh...hehehhe....seronok aku datang sne...kak linda n kak ni siap masak lagi...macam2 lauk dye buat...heheh..aku juz cm juri jew..hnya makan jew......k lah..... jumpa lgi t  ekkkk

Thursday, April 14, 2011

aLL thE ClasSes gOinG to ENd......

hmnn...sedap xsdar dh nak masuk stdy week dh..hurrmmm cepat btol mase berlalu...cm cm bru semggu masuk sem ni...huhuhle lepas ni xde lagi kelas2 formal...yang ade ialah duk terperap kat bilik n then stdyhard...tpi satu masalah aku lau duk kat bilik ni ialah suka tdo petang..tambah2 lepas lunch .hmnnn mmg xleh nak kontrol btol la...for my course we have 2 week for stdy week...so insyaalah sempat kot nak cover balik ape yang ditinggalkan tu....senang jew lau nak fokus...time stdy say NO to HP,LapTOP n MP3..then uill focus more.insyaalah...so aku akan cuba buat la ekk.agar aku success dlm sem ni....mntak2 leh dean's list..heheh amin...
semalam dah tgok carry mark csc..huhuhuhu...SPEECHLESS tol la...tpi alhamdulillah so far so good..madam cakap boleh lepas punya...amin....aku xmoh repeat mne2 paper dalam hidup sebagai pelajar UNi ni...sok pagi le[as kelas nak pi beli tiket bas balik umah..huhuh..very2 Xcited tol la....exam xthu agy cm ne tpi xcited gler nak balik..hahaha...anak MAK & ABAH kan...heheh....bnyak mende nak bt time balik ni....mggu ni ade 2 test agy yang coming...jumaat n sabtu..insyaalah leh jawab.....amin.....

Sunday, April 10, 2011

hari2 terakir disem 2 bersama housemateku.....

hurm.... hari ni dalam sejarah..aku telah dipakse olah housemate tuk kuar jalan2 bersama.....selama ni dh banyak aku tolak twran dyorang...kali ni pon ingat nak tolak...tpi sedih lak tgok muka mereka yg beria2 nak aku join...sebelum tu...tah nape housemate aku kali ni...semuanya baik2....amat menitik beratkan soal pergaulans sesama roomate...aku n roomate aku skunk bukannya ramat sgt...dlam bilik kami hya ade bunyi derusan kipas,lagu or ceramah ustaz kazim....aku xbrape ramah la dgn si izat ni....lau nak dicomparekan dgn roomate aku yang dlu.....zul tu tiap2 hari ade sje je cerita yang nak dibualkan....huhuh...cerita ttg keluarga la,cerita ttg pelajaran la....ade gak cerita ttg makanan popular negeri msing2...huhuh....tapi ngan izat ni,,,aku rse lain sgt nak bcakap2....mb cz dye dak matrik aku dlu kot then dye lak bdak akaun...so agak janggal nak berbual.....xthu tajuk ape yang nak dibualkan...hmnn cerita sal kebersihan ni...kali ni semua ahli rumah terlibat..... abang2 senior bilik C tu siap sapu sekeliling ruang agy......aku pon join gak...bersihkan kipas...si izat lak sapu dalam bilik....so suasana  cm ni susah nak cari dalam keadaan skunk....even mse aku sem 1 dlu pon xde bt keje2 bersih umah ni...huhu.....so kali ni aku bersyukur la dapt housemate cm ni.... baik.... caring.....semua ade task sendiri.... selesai semuanya keje so dyorg mula ajak aku kuar p jalan2.... aku bukan suka jalan2 ni....better duk bilik lagi suke.... leh tdo...rehat2....tpi xterdaya aku nak tolak..so aku poyilah.....first kami p sek 18...p kedai cenderahati...bnyak gak barang2 yang cntek kat c2..aku pon beli gak topi tarbus baby....cantekk!!!!!.....then kami ke padang jawa...first time pg sne....bukannye ade ape pon..... PC lagi bagus...hahhahhaaa....singgah kat kedai makan tepi jaln..aku order nasi ayam..huhuh.hampeh tol la...sup xsedap....dah la nsi tu ade nyamuk...ayam lak keras...huhu...nasib2... dat Y la aku xsuke makan kat kedai2 tepi jalan ni...bukan nak riak....tpi most kedai tepi jalan ni xbrape bersih...huhu...kwasan dye pon kotor.....SABOoo je lah...then lepas tu kami pon balik...even sekejap je tpi mmg seronok kuar bramai2 ni....

Monday, April 4, 2011

BuLan DimanE seGAlanyA BerMuLA....

dah msuk bulan april...
qbulan yang ade ucapan gud luck n jihat tuk final...
bulan yang amat2 bz bagi seorang pelajar uitm khususnya asb2km...
bulan yang mne semua lab n test dah beransur habis...
bulan yang mne akan diketahui markah carry mark....
bulan yang penuh dgn dugaan tuk aku dan kawan2...
bulan yang mane menduga akan ketumpuan aku dalam kelas n kefahaman aku dalam sesuatau subjek tu....
bulan yang mne diakhirnya ada final exam yang amat2 aku takotkan..
bulan yang mne diakhirnya akan ada ucapan selamat tinggal sem2..
bulan yang mne akan ade ayat selamat tggal kwn2ku asb2km....
bulan yang mne ase ayat jumpa lagi di sem 3...
bulan yang mne memberi aku semangat yang berkobar2 tuk balik jumpa org2 kampung...
bulan yang mne bermulanya kisah hidupku sebagai seorang pekerja...
bulan yang mne aku akan melakulkan pekara yang aku blum pernah buat dlm hidup(bekerja).....
bulan yang akan memberi kesedihan kerna semua rum8ku dah balik awal dri aku....
bulan yang mne aku akan duk sorang2 dlm bilik ni sementara exam habis.....
dan bulan yang mne aku selalu memohon akan kejayaanku dalm final nanti.....


sesungguhnya pada bulan april ini lah stressku meningkat naik.......
Ya Allah bantulah aku dan kawan2ku dalam menghadapi dugaan n cemerlangkanlah kami dalam final exam sem 2 ni...sesungguhnya hanya padaMu tempatku memohon....

Tuesday, March 29, 2011

kEpAdA sEsIaPa YaNg TeRaSa DgnKu....

ape yang lain??nape semua kata aku lain???? tu la persoalan yang buat aku bingung...tah nape sejak akhir2 ni aku selalu diajukan soklan sedemikian..... aku pon sendiri xmengerti kenapa ianya harus ditujukan kepada aku...setahu aku, AKU mcm biase je....happy go lucky je....cuma akhir2 ni aku jarang duk berbual ngan dak2 pompuan..bukan sombong tpi xthu ape yang nak dibualkan....t lau silap kacau la dikata lak aku ni menyebok je...so aku ambik inisiatif tuk xmenganggu atau berborak ngan sape2 lau xde modal tuk dibicarakan....tah sejak masuk bulan march ni..hati aku asyik risau je...exam is around tpi preparation hampeh....xpecially mkt...samapi satu tahap aku rase xmoh lgi baca mkt yet kne paksa gak baca cz tu lah salah satu contribute tuk result aku t..huhuhu... mase sem 1 dlu xlah aku rase cm ni.... tpi sem ni...mmg betol2 rase cm susah je semua subjek... mb ni la punca aku jdi cm tu..hormone imbalance kot,tpi bukan period k!!! hehehe....so kepada sesiapa yang mnganggap aku sombong OR ape2 lah.... aku nak declare ni "aku MasiH terunA"hahaha...xde lah...aku nak cakap yang aku cm biase je...cm dlu2 kale.... tiade ape yang berubah.... masih seperti dlu lagi.....TAPI.... lepas dgr pengakuan azi n kawan2 ari time lab organic aku jdi bertambah segan tuk tegur n berbual ngan dyorang semua....tah lepas kejadian tu timbul lak satu perasaan yang mmbuatkan perasaan segan yang selama ni terkubur timbul balik dgn energy yang paling tggi...xthu nape....so skunk ni aku juz senyum2 je lah kat dyorang.....nak tgur malu..huhuhuhu...biarlah mse yang menetukan ketidak seganan aku ni...... so pe2 pon aku mntak maaf k kepada sesiapa yang ade terasa dgn aku.... wish u all the best in final...insyaalah.....

ncik FatTaH......

oulz....hari ni hery nak luahkan rase kesian kat ncik fatah..
siapalah sggup bt ncik fatah cm tu....siannya tgok muka dye....xberhati perut lgsg plajar yang bt keje cm tu..huhuh...ncik fatah punya lah ajar kte bersungguh2 tpi ni balasan yang dye dapat....bukan salah ncik fatah lau kte semua xfaham dalam subjek tu tpi kesalah pada diri sendiri cz xbt persedian awal be4 masuk kelas.... tgas dye hanyalah mengajar bukannya tuk memahamkan sorang2....tu pon dh kire ok la....sesetgh lecture xambik berat pon sal pelajar tu...smaade pljar tu faham ke tidk ke!! ncik fatah ni at least ade gak tnya sal kefahamn kte....lau dye ajar kte xfaham pon, other altenative dye bagi gak nota tambahan....vuba sedar tu semua sebelum nak bt tindakan BODOH tu....,cuba pikir lau dye xredo ilmu yang dye ajar tu....cm ne ngan nasib ko???? FAIL la jwbnya....so kepada plajar yang telah menjatuhkan martabat ncik fatah tu..plezzz lah mntak la maaf dgn segera...ingatlah kte nak hadapi exm ni.....satu agy komen yang aku kire xmasuk akal is pakai xsopan..huhu....buta ke mata plajar yang komen tu... aku rase ncik fatah xpernah pon xpakai baju...slalu pakai kasut...kenapa bahagian tu yang dijudge kan....haiiii pelik benor plajar zaman skunk...dgn orang yang memberi ilmu kat dye pon dye nak anggap musuh..... sape makan cili dye terasa pedasnya.....so skali lagi aku mohon n harap kepada plajar tu..mntak la maaf sebelum terlambat,.....



 

sEsEkAli JuMpA aMaT mErIaH.....

Hye oulz.....

Dh lme xcoret2kan...huhuh.... bz la sikit even lab dah habis pon tpi lab report still berlambak..... mane xnye skali kne ntar dua..huhuh...

Ari tu 17 hb march balik umah...mmg seronok gler la...mak n kakak ade prepared bufday dinner...hmnnn mavouless.bt kat umah je la tpi mmg grant gler r...aku mmg btol2 terharu lah.....tq mak,abah n amy.....rupanya mak n amy dah lme plan nak bt bufday dinner ni...dat y la xsabar aku nak balik..haha.... antara lauk2 ialah ikan siakap masak air asam....udang celup tepung,tiramitsu cake,sayur campur n ayam masak telur...hmnnn mse type nip on masih tersa lagi kelazatannya.....air asam tu aku suh mak simpan even tgal sikit agy cz aku mmg tergila2 akan air asam tu...be4 ni aku bukan suka sgt makan ikan air sam..tah nape lak yang ni jdi addicted btol2.....rase dye mmg lain gle...aku balik 4 hari je..tu pon ponteng 3 kelas...satu kelas psi hari jumaat pgi n dua kelas pada hari isnin pagi...hahahah...sanggup ponteng kelas semata2 nak balik umah...jumpa kkeluarga...wawawa....yang join aku balik ialah barakah,mira n hanis....sib baik ade teman nak balik....segan gak ponteng kelas soranga2.... kami balik pon tuk tujuan yang baik2...HOMESICK!!!! hahah....
Tarikh kami balik umah tu lak kena ngan tarikh perjumpaan pelajar ipta/s dgn dato Pa..so xde la nmpak sgt balik kerana rindu kat umah.....panadai aku cari tarikh balik.....so cikgu2 ingat kami balik semata2 jmpa dato Pa la......pe kejadahnya nak jmpa dye...lau boleh balik gne tiket free nak jmpa dye pon aku nak balik umah je.... boleh balik free...jimat duit..hahah....so skunk ni aku dah kat kolej.... tggal lagi 3 mggu tuk final exam...Ya allah bantulah hambaMu ini....insyaalah aku dapat jwablah soklan2 exam nati agar aku leh dapat dekan sem ni..amin...mudah2an dgn izin Allah.....so skunk ni aku dh ngantok....rum8 aku pon tdo nyenyak tu..... ape xnye skunk dah kul 1.24 pgi...hari sabtu 26 march...pgi sok ade kelas pengurusan jenazah n malam tu lak ade test..mudah2an aku dapat bt dgn jayanya......amin..... k lah slamat malam...byeeee.....

Saturday, March 12, 2011

mULakAn MarCh DgN KecEriAn....

hmnn...dah lme xudate blog...bz cikit skunk ni..... cter bnyak nak luahkan tpi xde mse nak type...ye lah lau hujung mmgu tu hnyalah spent time tuk bt lab report jew...huhuh... alhamdulillah skunk ni lab  dah smakin kurang dari 4 lab kepada 2 lab...2 lagi are alaytcal n physical chem... tpi next week physcal chem nyer lab dah nak habis...huhuhu...lagi la btambah mse tuk berBLOGS..heheh...bikannye kate nak stdy ke..huahuahua...ni la masalah aku skunk..... lau de bnyak mse terluang xthu lak nak bt pe....btol la manusia xpernah puas dgn ape yang mereka ade..huhuhuh... bess lau dikenang2kan mse lab akhir organic ari...madam kurang r sikit marah..bnyak bt lawak ade lah...huhuhuh......mb cz dah lab akhir kot.... kte org pon pe lagi ambil kesempatan tuk berpossim2 lah...as u know kteorng ni satu kelas mmg gler possim....even mse matrik dlu pon aku dapat geng yang gler possim...mean satu kepala ngan aku lah..huhuh.... semalam 11.3.2011 ade beritan tang gempa kat jepun.,..ade tsunami besar berlaku...ya Allah amat takot aku tgok vedio amator semalam..... lau jepun kne...mean negara malaysia timur jgak akan kne xterkecuali tenggara pahang n timur tgganu....uhuhuh....Ya Allah selamatkan keluargaku khususnya dan umat islam lain amnya..... lindungilah mereka semua dri bala bencana ini.....sesungguhNya engkaulah Maha mengetahui akan segalanya.... semalam aku ade kol mak...rindu la kan..suh mak bejaga2...aku pon xtenang duk sne...asyik duk pkir kat umah je...huhuhu...mudah2an semuanya selamat,.....

Tuesday, March 1, 2011

dAh Lme xupDat bloG......

pe lah staff kolej jati ni.... aku pasang lagsir dalam bilik pon dye suh bukak..huhuhuh...dah la marah cz alihkan tmpat sidai kain....lau xalihkan kat bawah kipas mne nak kering kain ....dh lah umah aku duk tgh2..ne ade tempat nyidai kain....sedih tol la.....langsir aku habis dye suh buang....pe kejadahnya tu....bukan menganggu sesiape pon..kami mahukan lebih privacy... tmbahan pulak bilik lagi la nmpak cantekkk...pe darrr....satu lagi sal alatan letrik...aku tnya lain dye jwb lain...kan susah tu...aku tnya mcm ne nak dftar yang baru..sye cakap kne de stker..huhuh...misundestanding tol la....so lepas ni aku xkire aku pasang gak langsir lepas ni...pe aku peduli....buka menyusahkan sesiape pon....dah hmpir dua builan bru nak start check bilik..huhuh.terbantuk aku nyer update blog mlm... kan dah lari tajuk...aku ingat mlm ni kisah rindu kat kazen..tut2 dah out of topik...heheheehni semu cz cik PEKAN n da geng la ni......

Saturday, February 19, 2011

carI pAsAnGaN......

video

mY LitTle KaZeN %$#^&^%

hmnn.... ni lah kazen kecilku yang amat2 aku sayang....kalaulah semua mai umah aku..huhuh..dah macam 10 org budak dah...bising bukan main..huhuhu... tpi tu lah yang  bt aku suka.. sib baik lah umah aku ni jao gak dari jiran sebelah so xde lah mganggu privacy jiran lain...hehehe..... lau bising2 yang teramat sgt aku akan suh dye org main kat halaman umah aku... main moto lah..tu yang abg hazim suka main... auni n umar lak suka main  batu n toys.....

.
.
.
.
^
^
^

gagal ke AF?????

video
agagag.... 
ni la kawan aku yang xdapat msuk AF ari tu...so nyanyi tepi jalan pon jdi lah.....
actually ni budak2 yang kne tinggal ngan kete after jamuan...heheh sib baik la dye org ni active???ke??? maklumlah masuk kelas aerobik kan..heheeheh

Wednesday, February 16, 2011

MotOkU DaH sAmPaI...heheh

hmnn...on 13 february 2011..tepat kul 11.25 pgi..ade satu kol yang amat aku tggu2..... huhuh...motorku yang aku sayang dh smpai...so kne pgi ambik cepat2 r.... cepat2 pon time ade gap r....11.30 ni waktu lab.... bt lab pon tah pe2 cz hati dh xcited nak p ambik moto..heheh...sib baik daus temankan aku g ambik moto...xlah jao mne...15 minit pjalanan je...tpi sedikit sedih r tgok moto cz ade sikit calar...ni msti mse handling ni..huhu....nak wat cm ne....terima je lah..dh xde altenative lain kan....tu sib baik mak n abah balut motor tu.... ari tu mse balik time midsem,aku ade cakap nak makan serunding,mak pon kata ade lgi satu yang blum bukak.ambik la bawak pgi kolej... ne tw xlalu nak makan leh la bukak serunding tu...mak mmg thu aku mmg suka gler ngan serunding.... tpi malangnya aku xbawak pon cz xmuat beg... aku pon xsedar yang aku tggalkan serungding tu...huhu...so, tanpa diduga mak kata mak ade kirim serunding tu dalam but moto...huhuh...mak ni mmg thu yang aku mmg perlukan sgt serunding tu cz makan makanan yang sama kat sne bt aku jemu je..huhuh... tgok lah naluri seorang ibu..huhu..terima kasih MAK!!!!...yang lagi aku suprise lak...bukan satu bungkus tpi ade 2 bungkus..huhu..dah up lagi..tulisan ni sje je letak kaler biru sesuai ngan warna motoku..hehehe..jgn marah r...

Sunday, February 13, 2011

the day of 4 feb

hari tu time cuti midsem....umah aku ade wat kenduri arwah + maulud nabi..huhuh seronok...yang paling seronok ialah time buat keje ramai2... mmg aku btol2 suka r...dh lame umah aku xbt kenduri..biasanya tiap2 tahun ade kenduri...huhuh...tpi kali ni mmg btol2 besss.... dah la buat pda hari jumaat..then yang paling xdisangka tu ramai pulak yang datang.... we  didn't expect that cz  dalam kwasan umah aku ade 5 kot kenduri.... masing2 bt time yang sme...hehhehe sgt2 bersyukur... tq Allah...kali ni semua saudara mara yang datang..ni lah peluang aku nak kenal rapat ngan mereka..be4 this mse bt kenduri aku xbrape kuar mse org rmai...tugasku hnyalah basuh pinggang mangkuk ngan jiran aku...tu yang paling aku suka... smbil basuh ade la cerita2 sikit...seronok....tpi kali ni aku suh kakak aku yang basuhkan...aku juz ambik time2 akhir je...mse org dah xberapa nak ade... kali ni gak semua keluarga besarku terlibat.... maklumlah sebelum ni masing2 sebok ngan hal2 masing..heheh.. dalam kul 6.45 ptg kami dh siap smpan semua kerusi.... cz dah dipindah kan makan kat dlm umah....waktu tghari makan buffer kat laman umah.... then dalam kul 8 mlm kami pon makan bersama keluarga besar selepas letih mlayan tetamu yang hadir..selesai makan aku ke belakang umah tuk basuh segala periuk dan pinggang yang ade. time tuk aku lab semua pinggang yang ade n susun cz esok mmg xsempat nak buat.sok ade kenduri pkhawinan umah sepupu aku lak...luse aku dh nak balik uitm.so aku kne perah tenaga tuk bantu mak,biar lega selepas aku pgi uitm...esok waktu pgi2 lagi aku ke halaman umah...masukkan segala kerusi n meja yang digunakan semalam ke store bawah umah... so clear la semua kat laman....then dalam kul 1 ptg kami bersiap2 nak pgi umah sepupu aku kawin.... so aku ase amat2 lega cz semua barang2 kat umah dh clear..heheh...ble lak nak bt kenduri cm ni ek???? mb t kakak aku kawin plak la..tpi xthu ble???heheh

tuk 3 bulan punya.....

hmnn.... ari time cuti midsem aku balik ngan bagasi kosong... juz nak isi all the makanan yang beli kat umah... maklumlah makanan kat sne mahal..so aku ambik altenative tok belinya kat umah,lgpon jimat sikit duit aku...mak n abah yang keluarkan duit tok beli tu semua...bukan ape.makanan ni tuk tempoh 3 bulan k...lepas ni dah xde cuti so aku pon badai la semua makanan kat umah..... kebanyakan makanan diambil kat dapur,yang sedia menanti aku mengambilnya..... cuba bayang kan...satu bagasi penuh ngan makanan..sib baik mse datang sne xde spot check..lau x malu aku nak bukaka beg yang sarat ngan makanan tu...heheheh...3 bulan blaja tnpa henti dan tnpa cuti pnjang..huhuh.teruk tu.... mcm ne la nak lalui semua ni.... mb dlm bulan 3 aku nak balik umh gak... nak mntak restu ngn parent cz nak exam...smbil menreleasekan tension...wawawa...2 in 1 k....hari ni je aku dah declarekan a bz bz bz week.... lab report yang berlambak ditmabah lgi ngan assgnmnt..huhuh ble lah nak habis ni.... ble lah nk keje ni....teringin sgt... nak jadi lecturer...hehehhe

Wednesday, February 9, 2011

aKu bZ BtoLLLL......

mggu ni mmg tol2 bz la....dgn assgmnt yang berlambak ditambah lagi dgn lab report yang membosankan... lecturer hnya thu nak cepat je...xthu la kte ni xsmpat nak bt...bukan ape...BAYANGKAN pgi fac dari kul 8 pgi then smpai kul 9 mlm...mane nak ade tenaga lagi lau balik bilik....cuma thu nak tdo je lau balik bilik.....aku rase cm nak ambik PA lah cz so mmg mase aku xterurus langsung...knpa lah jd cm ni....sem ni mmg tol2 gler la....

Friday, January 28, 2011

SaMpAi jUgA aKhIrNyA.....& JaNjI ALLAH pAsTi

wahhh...mlm ni ..malam jumaat...sok malam aku dah balik umah...amat2 seronok.... xsabar rasenya... tpi makin nak balik ni makin bnyak lak assgnmnt ni....semua subjek ade..huhu...kiranya cuti cm still lagi ade kelas pjj..hahhaha...
semalam aku ade terima mesaj yang mak kwnku, pak cik din meninggal dunia akibat sakit bengkak hati..takziah din..moga roh arwah ditempatkan di kalangan orang yang dirahmatiNya...amin...mmg sukar menerima hakikat orang yang kita sayang pergi buat selama2nya...aku pon pernah rase gak dlu..time abahku n my lovely aunty meninggal dunia... aku ase dlam toan tu mmg xbermakna buatku..setiap detik terbayangkan kenangan manis bersama mereka....din..aku harap ko tabah..bnyakan bersabar....aku thu ko seorang yang kuat semangat....
kalau aku ditempat ko...aku xthu cm ne la dunia aku selepas ni.... xdapat digambarkan...n xboleh digambarkan...huhuh...sedihnya... ya Allah panjangkanlah umur kedua ibubapaku...pliharalah mereka didunia dan akhirat..sesungguhNya Engkaulah yang maha Berkuasa...Amin....

LaRi kE pTaR..a.k.a LaTihAn KecEmAsAn

hhmmnn..ingat lagi lab organic on wednesday..lab organic tuk 2nd xperimnt...huhuh..mmg amat2 sedih...
first madam masuk...time tu kami semua sdg set up apparatus tuk ditillation... tetiba dye sound"kamu semua dh tgok u tube" semua xbrani jawab cz most of all xtgok pon... juz refer buku je... then dye cakap lau xtgok u tube u bttr out n tgok u tube dlu...but by 5.30 u all dh kne ade kat sne...mase yg dberi hnyalah 15 min..huhu..pe lagi kami dgn lagkah seribu berlari ke ptar{pusat it} dgn memakai lab coat tu...semua pandang pelik je...malu betol la...masuk ptar la yang sepatutnya sorang2 kteorg serbu je..sib baik kakak tu baik... aku nyer kompter la xleh bukak utube...bengang tol la...kami kongsi2 tgok utube...dalam lab ade winnie n ida je...mb dyeorg dh tgok kot....then kami bergegas ke lab...smbung bt set up...sib baik jadi...lecturer ni mmg malas msuk cmpur lgsg dalam lab...lau tnya dye, jwpan dye"KAMU XTGOK UTUBE KE"huhuhu.....mase ni la teringat kat madam wan nazihah... baik madam lagi...mmbebel pon atleast kci briefing dlu be4 bt xperimnt..rindu lak bt lab ngan madam.....dalam proses distillation tu bnyak mnda yang dak2 ni bt dye tegur..uhuhu xleh nak cocentrated tol la.... ambik griss bnyak sikit pon bising....huhu...madammmm tol la kata madam dlu...kalau awak yang lebih baik dri saya awak untung lau x..awak akan thu cm ne nanti...smpai hbis bt xpermnt..jam dh mnunjuk kul 815mlm...xde sorang pon yang dh ntar result...dye mula bising..huhu..... dah 2 kumpulan yang xdpat bt cz xcukup alat...jam 845mlm..kami ni still xntar lgi..then dye cakap ok..tamat... dye xnak tgok pon resukt kami...sedih kan.....al least ckp la sye tgok sok la..huhu...pak cik makmal tu la saje je nak jdi batu api madam... sakit ati tol aku....

Saturday, January 22, 2011

xPeRimEnT OrGaniC...

hahaha...ni cter time bt lab organic ari tu......aku mse first time jmpa lab instructor madam sh rahaiza mmg dah leh rase madam ni mmg besss gler... kali ni lab aku dah bt siap2 flow chat...dah full prepare la kate org..dah ready sgt la... xsabar nak bt xperimnt ni.... tpi hmpeh tol la.... ade je yang silap mse bt lab tu....xpuas hati tol la...ni la dkatakan OVER confident.....ade je orang yang aku tnya..azie.yan n winnie lah yang jdi mgsa aku...sib baik madam tu spotting..xlah garang sgt...sempoi je.... cm kmkn's nyer lecturer je.... even xperimnt tu xjadi cm yang di xpected tpi aku LALUI nyer dgn suka hati..... xde la tension sgt cz time lab bnyak karecter madam yang bt aku tergelak...hehehhe...ade saje yang dilawakkannya..... leh masuk raja rawak ni......;pe2 pon mmg slalu xcited nak bt lab yang lain....

NaK bAsUh bAju kE xNi....

salam semua.... ingat pagi yang indah ni nak basuh baju... nak ambik kesempatan cz cuaca tgh baik ni...nak gne mesin basuh jati...bukan ape cz nak basuh selimut n tuala skali....baju xde la sgt cz tiap2 hari lepas balik kuliah aku terus basuh baju ngan tangan...mmg xsuka tangguh basuh baju ni...tpi ari ni lain sikit cz ade housemate aku ajak p jalan2....lau aku basuh baju n jemur sape nak nkgat lau hujan tutrun..huhu... masih dalam pertimbangan ni...xthu nak buat ape...nak basuh esok takot hujan n xsempat kering lak...lagipon dak2 jati ni mmg suka basuh baju tiap2 hari ahad..huhu...malas nak compete la...aku xsuka....hari ni besday my kazen auni maisara rizalman...heppy besday k...moga pnjang umur n murah rezeki...genaplah umur 3taon.... mak n kakak aku skunk ni tgh p smbut besday dye kot... ade bt mjlis sikit....wahhh   aku je xdapat nak ikut...dlu aku slalu pgi je mane parent aku ajak...xlepas peluang nak ikut.... aku suka ikut xpecially lau pgi umh sedara cz leh knl2.... kita kan dah generasi keberapa, lau xjumpa mse ni xthu la jmpa ble lak...tah2 yang selama ni aku bt jahat tu my relative jgak.heheheeh... so aku follow je mne mereka pgi....

Friday, January 21, 2011

TaNgIsAn dALaM KeRiNdUaN....

wahhhh...malam ni mmg sunyi gler... lepas dgr2 ceramah dari laptop ni mmg rase sedih la..tajuk ceramah mmg semuannya berkaitan dgn rindu...huhuhu...mmg tersentuh smpai ke jantung lah....ingat lagi mse duk umah asyik je buli si comel umar ni.... kalau sehari x nangis mmg xsah..smpai mak kata dah la jdi babyseater umar...hehehe...aku la punca segalanya...bukan ape saje nak tgok dye nangis..hehehe...jahatkan!!!! skunk ni time duk u ni rase cm menyesal lak...knpa la aku ni suka sgt bt dye nangis....sesekali ade gak rindu kat gelagak dye...time tuk huhuh hujan pon turun gak lak tpi xlah selebat monsoon season..hehehe...dgr kata skunk dye xsabar nak tggu aku balik... lagi la aku btambah xcited nak balik...dh sebulan xjmpa...tuk hilangkan rindu kat umar aku ade la record dye nyer telatah mse cuti ari tu...ade la lam 5 copy..tu la pengubat rindu aku bt mse skunk...dlu slalu gak bt skype ngan dye mase dye duk umah mak aku...huhuhu.......

Tujhe Dekha Tho Ye Jaana Sanam



story cter ni mmg besss.... tgok bnyak kali pon xpuas...npe la dye xbt filem cm ni lagi ek...kan bagus...evergreen....

Wednesday, January 19, 2011

umarku cayang

dah hmpir sebulan aku xjmpa umar..huhuhu sedih tol la.... cm la keadaannya...makin petah berkata2 agaknya...makin nakal, makin besar dan makin cerdik..... ari tu ade skali kol mak...time tu umar ade skali... aku leh dgr dye ckp nak bcakap ngan abe ewi.... tpi mse mak kasi phone kat umar dye terus menangis dgr suara aku...alangkah sedihnya aku jugk ketika itu..aku pon dgn semena2 telah matikan kol tu..malu la lau mak thu aku sedih gak..hahha...dalam hati ade taman rahsidah k..awwawaw... sape yang xtersentuh lau ade kanak2 yang amat2 kita sayang n dah lme xjumpa menangis ble dgr suara kte, kanak2 yang aku asuhkan time cuti sem 1 bulan setgh ari tu... setiap hari asyik bermain dgn dye je.... ...bertapa rindu dkat aku..aku pon amat2 rindu kat umar... rindu akan kenakalan dye...suka buat dye menagis cz aku suka tgok muka dye time nangis...sgt cute..dah la putih...kalau time nangis  muka jdi merah..huhuhu.....





  








ni lah dye sang pujaanku..ummar yazid

zamans matrik dlu2....

wahh kejap mase berlalu....skunk ni dah 2011.... dalam xsedar dh hmpir setahun aku tnggalkan zaman matrik yang begitu indah tu...teringat lagi kisah2 mse tuk matrik...still kuat lgi dalam memory perangai dan telatah kwn2 baik ku s06 yang sempoi tu.... kemana saje tmpat menarik ade je keje dyorg ambik gmbar...mmg gilar posim tol la...aku pon xketinggalan tuk join skali...mmg syok...time2 petang akulah antara org terawal tuk ambik makan malam..bukan ape xsuka suasana crowded....arrhhh biar ape org nak kata...janji aku x kacau dyorg suda.....waktu ala2 magrib g2 akan kedengaran la annoucement yang comment bagi kteorg... dibuat oleh ketu fellow dan kuncu2nya.... ketua fellow:papa nafi.... pmbantu khas ketua fellow:kak wani a.k.a cg wanies.....kami dh leh agak dh ape yang hdak dkatakan...antaranya"attention to kmkn;s stdnt plezz leave ur room n went to surau to solat magrib then go to prep"hahaha...masih segar smpai skunk....selain kawan2 matrik ade gak geng2 khas aku iaitu cm krel,aziz.azrin.faisal, fadli.dan an...mereka lah kwn sejati aku dkmkn..hehehe...1st time msuk matrik cuak jgak la... semua ckp lau xlulus rugi mase je..then ada ckp lau stakat 5A's je xcukup nak msuk matrik...matrik is fast track program...alhamdulillah aku dapat lalui semua tu dgn cemerlang..thnx God.... disamping cg2 yang baik like miss jaja,cik syuhadah,cg wani, ncik halik,ncik hazwa n ncik omar..skunk ni semua dh jadi puan xcept cg wani...ble lagi cg?????hehehe...matrik mara mmg bes...makan dh la percuma...kwsan lak sempit je...xyah letih sgt nak ronda2 satu kolej.... asrama dye ok la.... leh duk dgn selesa la...hehehe...













ni mse jamuan akhir perpisahan kat hotel kuala nerang...ahhahaa













bersama cg wani n madam syuhadah....











              





ni lah permaisuri s06 yang suka bposim tu...












nilah warga s06 yang kucintai..penyeri suka dan duka dimatrikulasi...luv u all










  **t lau ade mse sesuai fuad uploadkan vedio lak ek....tunggu tw...