my world

Saturday, February 19, 2011

carI pAsAnGaN......

video

mY LitTle KaZeN %$#^&^%

hmnn.... ni lah kazen kecilku yang amat2 aku sayang....kalaulah semua mai umah aku..huhuh..dah macam 10 org budak dah...bising bukan main..huhuhu... tpi tu lah yang  bt aku suka.. sib baik lah umah aku ni jao gak dari jiran sebelah so xde lah mganggu privacy jiran lain...hehehe..... lau bising2 yang teramat sgt aku akan suh dye org main kat halaman umah aku... main moto lah..tu yang abg hazim suka main... auni n umar lak suka main  batu n toys.....

.
.
.
.
^
^
^

gagal ke AF?????

video
agagag.... 
ni la kawan aku yang xdapat msuk AF ari tu...so nyanyi tepi jalan pon jdi lah.....
actually ni budak2 yang kne tinggal ngan kete after jamuan...heheh sib baik la dye org ni active???ke??? maklumlah masuk kelas aerobik kan..heheeheh

Wednesday, February 16, 2011

MotOkU DaH sAmPaI...heheh

hmnn...on 13 february 2011..tepat kul 11.25 pgi..ade satu kol yang amat aku tggu2..... huhuh...motorku yang aku sayang dh smpai...so kne pgi ambik cepat2 r.... cepat2 pon time ade gap r....11.30 ni waktu lab.... bt lab pon tah pe2 cz hati dh xcited nak p ambik moto..heheh...sib baik daus temankan aku g ambik moto...xlah jao mne...15 minit pjalanan je...tpi sedikit sedih r tgok moto cz ade sikit calar...ni msti mse handling ni..huhu....nak wat cm ne....terima je lah..dh xde altenative lain kan....tu sib baik mak n abah balut motor tu.... ari tu mse balik time midsem,aku ade cakap nak makan serunding,mak pon kata ade lgi satu yang blum bukak.ambik la bawak pgi kolej... ne tw xlalu nak makan leh la bukak serunding tu...mak mmg thu aku mmg suka gler ngan serunding.... tpi malangnya aku xbawak pon cz xmuat beg... aku pon xsedar yang aku tggalkan serungding tu...huhu...so, tanpa diduga mak kata mak ade kirim serunding tu dalam but moto...huhuh...mak ni mmg thu yang aku mmg perlukan sgt serunding tu cz makan makanan yang sama kat sne bt aku jemu je..huhuh... tgok lah naluri seorang ibu..huhu..terima kasih MAK!!!!...yang lagi aku suprise lak...bukan satu bungkus tpi ade 2 bungkus..huhu..dah up lagi..tulisan ni sje je letak kaler biru sesuai ngan warna motoku..hehehe..jgn marah r...

Sunday, February 13, 2011

the day of 4 feb

hari tu time cuti midsem....umah aku ade wat kenduri arwah + maulud nabi..huhuh seronok...yang paling seronok ialah time buat keje ramai2... mmg aku btol2 suka r...dh lame umah aku xbt kenduri..biasanya tiap2 tahun ade kenduri...huhuh...tpi kali ni mmg btol2 besss.... dah la buat pda hari jumaat..then yang paling xdisangka tu ramai pulak yang datang.... we  didn't expect that cz  dalam kwasan umah aku ade 5 kot kenduri.... masing2 bt time yang sme...hehhehe sgt2 bersyukur... tq Allah...kali ni semua saudara mara yang datang..ni lah peluang aku nak kenal rapat ngan mereka..be4 this mse bt kenduri aku xbrape kuar mse org rmai...tugasku hnyalah basuh pinggang mangkuk ngan jiran aku...tu yang paling aku suka... smbil basuh ade la cerita2 sikit...seronok....tpi kali ni aku suh kakak aku yang basuhkan...aku juz ambik time2 akhir je...mse org dah xberapa nak ade... kali ni gak semua keluarga besarku terlibat.... maklumlah sebelum ni masing2 sebok ngan hal2 masing..heheh.. dalam kul 6.45 ptg kami dh siap smpan semua kerusi.... cz dah dipindah kan makan kat dlm umah....waktu tghari makan buffer kat laman umah.... then dalam kul 8 mlm kami pon makan bersama keluarga besar selepas letih mlayan tetamu yang hadir..selesai makan aku ke belakang umah tuk basuh segala periuk dan pinggang yang ade. time tuk aku lab semua pinggang yang ade n susun cz esok mmg xsempat nak buat.sok ade kenduri pkhawinan umah sepupu aku lak...luse aku dh nak balik uitm.so aku kne perah tenaga tuk bantu mak,biar lega selepas aku pgi uitm...esok waktu pgi2 lagi aku ke halaman umah...masukkan segala kerusi n meja yang digunakan semalam ke store bawah umah... so clear la semua kat laman....then dalam kul 1 ptg kami bersiap2 nak pgi umah sepupu aku kawin.... so aku ase amat2 lega cz semua barang2 kat umah dh clear..heheh...ble lak nak bt kenduri cm ni ek???? mb t kakak aku kawin plak la..tpi xthu ble???heheh

tuk 3 bulan punya.....

hmnn.... ari time cuti midsem aku balik ngan bagasi kosong... juz nak isi all the makanan yang beli kat umah... maklumlah makanan kat sne mahal..so aku ambik altenative tok belinya kat umah,lgpon jimat sikit duit aku...mak n abah yang keluarkan duit tok beli tu semua...bukan ape.makanan ni tuk tempoh 3 bulan k...lepas ni dah xde cuti so aku pon badai la semua makanan kat umah..... kebanyakan makanan diambil kat dapur,yang sedia menanti aku mengambilnya..... cuba bayang kan...satu bagasi penuh ngan makanan..sib baik mse datang sne xde spot check..lau x malu aku nak bukaka beg yang sarat ngan makanan tu...heheheh...3 bulan blaja tnpa henti dan tnpa cuti pnjang..huhuh.teruk tu.... mcm ne la nak lalui semua ni.... mb dlm bulan 3 aku nak balik umh gak... nak mntak restu ngn parent cz nak exam...smbil menreleasekan tension...wawawa...2 in 1 k....hari ni je aku dah declarekan a bz bz bz week.... lab report yang berlambak ditmabah lgi ngan assgnmnt..huhuh ble lah nak habis ni.... ble lah nk keje ni....teringin sgt... nak jadi lecturer...hehehhe

Wednesday, February 9, 2011

aKu bZ BtoLLLL......

mggu ni mmg tol2 bz la....dgn assgmnt yang berlambak ditambah lagi dgn lab report yang membosankan... lecturer hnya thu nak cepat je...xthu la kte ni xsmpat nak bt...bukan ape...BAYANGKAN pgi fac dari kul 8 pgi then smpai kul 9 mlm...mane nak ade tenaga lagi lau balik bilik....cuma thu nak tdo je lau balik bilik.....aku rase cm nak ambik PA lah cz so mmg mase aku xterurus langsung...knpa lah jd cm ni....sem ni mmg tol2 gler la....