my world

Wednesday, May 23, 2012

Home Sweet Home

alhamdulillah.....
esok tibalah mase yang aku tunggu.... 24 mei kul 9 malam insyaAllah aku akan bertolak dri s alam---->kota bharu----> pengkalan chepa...weee seronoknya.... lamenya xjumpa family terchinta ni.... rindu semua sekali...
nasib baik sebelum balik ni all the kerja2 ni dah almost siap... cuma osh je yang belum....arrghh....report spectro dr zaini dah kasi kata putus tuk ntar after bukak nanti... wahhhh lagi seronok kalau x mase ni dah kalut ribut siapkan lab report... sok dah nak balik...so kne sipakan awal2 sikit...+P
aku suka naik bas mutiara coz skunk ni bas mutiara dah berhenti kat r&r gua musang yang baru tu... senang nak solat insyak kat situ...lagipon kawasan solat dye mmg terbaik....i loike!!! 







lagi satu kalau naik bas aku suka duk bahagian atas... selesa... dah dua kali aku terpaksa duk bahagian bawah ..xseronok.... bising ngan bunyi engine n angin dye...huhu..so tiap kali aku g beli tket aku akan mintak bahagian atas n seat single... seronok duk seat single... hehhehe....








ni jelah bas yang aku biase naik g kb....
dri s alam ke kbr bas 8M
dri kb ke s alam lak bas S22
hahah dah hafal dah......

lawatan ke jab metrologi....

salam wat ape???
haish...malas bebnor nak bukak blog minggu ni... xthu nape... mmb a bit bz kot....hehhehe
isnin 21 mei... kul 715 pagi lagi aku kuar dari hostel.... semangat nak g lawatan ke jabatan metrologi.
kul 8 kami semua bertolak ke jabatan tu... alah dekat jew..kat PJ.... ehh bukan putra jaya... tpi petaling jaya....
hahaha.... xsempat nak menikmati keselesaan dalam bas tut2 dah sampai...huhuh..... jab tu teletak bersebelahan dengan jab kimia n mahkamah.... first2 masuk kami dijamu makan pagi... pagi je taw.... lunch xde.....sedih,....
lepas tu dengar sedikit taklimah oleh pengarah dye... pompuan taw.... impress jap...sempat lah intai2 dalam bilik dye,.. mane tahu suatu hari nanti aku plak duduk situ... insyaAllah...hehe....then kami ke bangunan sebelah tu naik ke bumbung n tengok sendiri instrument tu record data.... woooooo panasnya.... maklumlah mase tu dah 11 pagi n kami berada dibumbung bangunan...bayangkan!!!! kawan2ku yang lain siap berpossing sakan ngan instrument tu tpi aku mmg xsuka bergambar coz...** biarlah rahsia** cewah.... semuanya tamat once dah dengar sedikit sebanyak ttg alat2 tu.... tanpa segan silu aku turun n masuk ke banguna yang first tu tuk menikmati air cond yang segar tu...hahaha..... sib baik mase tu xde la bnyak sgt orang yang lalu lalang kat situ...
** ni bukan gambar sebenar.... aku xsnap pic pon.... tapi macam ni la rupenya.....

Saturday, May 19, 2012

kemahiran insaniah.....

haish!! rajinya aku hari ni...dah 3 post ni...
hahaha..... saje jew ni coz kemalasan tuk stdy telah melanda diri....
al kisah aku telah ditemu bual oleh PPP kolej jati ni...
sal penilaian kemahiran insaniah la...KI singkatannya....
seriusly aku mmg malas nak pergi... setiap sem same jew dye tnye....
unfortunately aku masuk ngan my room8....kalau ikutkan aku mmg aku malas nak masuk ngan housemate ni t susah nak menipu...segan kot...hahahha..... tpi disebabkan aku orang yang first so kne lah masuk jugak ngan dia...hahah...time ppp tu soal aku...mmg aku malu kot... dah la jelas2 aku tipu...alahai..... tebalnya muka aku kat roomate aku.....ni jelah contoh sokln dye....
ppp: ceritakan serba sedikit pasal diri awak.....?
aku: time ok lagi... smooth je aku cter.... ketahuan yang aku ni menetap dikelantan...FYI sebelum room8 aku cakap luai ngan i coz mase first2 masuk bilik dye tnye aky asal mane...so aku ckp la yang aku asal pahang...hahaha..tpi aku akan ikut cara dye cakap...kalau dia cakap luar so aku balas la ikut luar...n vice versa,,,
soklan 2
ppp: apekah peranan awak sebagai warga jati....?
aku: saya selalu pergi surau** actually aku rase xberkait pon*** saya kol member2 bilik kalau dorang balik lewat agar saling ingat mengingati** tipu je semua ni*** saya adakan altenate tugas dalam rumah** ni lagi lah....menipu lagi** hahhaha.... mase ni lah aku tebalkan muka ...hahaha.... msti rum8 aku kata macam2 kat aku....haahaha...alah dye pon tipu gak.....hahaha
soklan 3
ppp: apekah isu semasa yang awak thu???
aku: mane lah aku thu.... baca paper pon mls.... kalau bukak fb ni juz thu nak chat n post sumting yang menarik je...hahaha....so aku kaci la isu sal dato sharizat tu...pasal NCOF...tu pon xabis....hahah...
yang kedua aku kaci pasal pilihan raya yang digembar gemburkan oleh pihak pembangkang...hahaha...** actually xde pon** hahhaa....












so moral of the story:
1~kne up to date la sikit pasal isu semasa,... awakan bakal memimpin negara kelak...
2~lain kali kalau ade ape2 interbiu...jangan masuk sesama housemate/room8...t senang kamu nak menipu...hhahaha

gomo kelantan gomo......

salam semuanya... selamat petang sabtu yang indah.....
mlm ni final kelantan lwan sime darby tu... insyaAllah dan mudah2an juara milik kita...kelantan...
almost every post kat fb ni mention sal final football mlm ni....
semangatnye dorang ni.... dikatakan jalan ke kl dri kb ni dh mula jem teruk....
hashhhh kalaulah semangat bola tu boleh ditukar kepada semangat jihad dijalan Allah...
alangkah mulianya negara kita malaysia... dah for sure negara2 islam dan negara2 israel akan gerun dgn semangat yang kita tonjolkan ini....huhu...... pe2 pon gomo kelantan gomo.....
do ur best ye.... kami warga kelantan mendoakan kejayaan anda semua....
actually aku bukan minat bola sangat.... cuma kalau dah musim bola ni....ape lagi yang dibual oleh kengkawan ni melain bola n bola... bushan tw.... so kne lah jugak ambik tahu serba sedikit...tu pon asyik lupa jew...hahahhahaha.......

~janji~

alhamdulillah......im done with the test 3 spectro.. eventho yang masuk test tu mostly tajuk2 yang xdijangka coz kate dr tajuk fluorescence n FTIR je yang masuk....tpi alhamdulillah aku dapat jwab....so skunk ni tawakal je lah... sesunggunya Allah maha memberi....
hari ni aku ada satu janji temu... haish jgn pkir pelik2 ye...awas!!!!hahhaa....
xde lah aku ade janji ngan kawan aku sorang kawan kau ni.... cik ****** ni...nak belanja Abc frado yang famus kat sek 2 ni.... janji ni dah lame... sepatutnya aku dah tunaikan janji ni sebelum balik midsem break lagi tpi disebabkan ade masalah mase so kami postpone hari ni...tapi hari ni lak dye malu nak kuar makan berdua je w nagn aku.... kalau aku pon mmg aku segan... dah lah kat situ ramai budak2 uitm...adusss!!!! t masuk melodi plak...hahaa..... aku x xpect pon dye datang sorang... aku suh la dye ajak kawan2 terdekat tpi unfortunately semua kawan dye dah makan ke hape... xde orang nak temankan...huhuh.... serba salah plak aku... dah la lame dah janji ni berlanjutan....so dye decide agar lupakan segala janji ni n anggap jew dye xde rejeki...hahhaa.....kesian plak.... aku plk rase berdosa coz xtunaikan janji ni.... kalau mak tahu mesti dye marah coz xtunaikan janji....so xpe lah cik ****** saye perrgilah ntar abc tu kat awak ye.... awakan retis t masuk melodi plak kalau kita kuar sesama... t marah pulak ncik riri tu...haish!!!! xpe lah bekorbanlah sikit demi JANJI ok... aku terpikir jugak ape action aku i"orang yang berjanji ngan kita tu ingkar janji....for sure kita marah annn...rase benci pon ade"hahahha so dat Y lah aku pakse diri ni tuk tunaikan janji aku tu....lagipon mak pernah pesan jangan pandai janji kalau xmau ditunaikan....berdosa taw...hahaha.....dalam agama kita yang suci pon ade mention bnyak pasal janji ni.... so skunk ni habis sudah semua janji2ku pada teman2ku...hahaha.....im free now.... tggu nak HSH jew.....
ni dia abc frado yang famus tu... meleleh kot.... rm 3 semangkuk....for sure u will like it very much..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Thursday, May 17, 2012

malam jumaat...jeng2!!!!

salam malam jumaat semuanya...
alhamdulillah selesai baca yasin n solat sunat hajat tdi...
seperti biase n diduga...malam jumaat yang boring n xtahu aku nak buat ape...
dah mmg set up mind yang malam jumaat xpayah stdy...
so tekun macam mane pon stdy mmg xmasyuk...
adusss....!!! tahu la jumaat xde kelas... hahaha...
ao alhamdulillah sem ni kirenya aku bnyak cuti la....
3 hari seminggu kot...ape lagi yang ko nak????
hari ni dapat makan free... my classmate blanja...
perlu ke mention name....hahhaa....
sok leh lah save duit sikit ari ni...tpi pagi tdi lepas kelas mandarin dah tibai roti canai kat kafe,,,hahah
pas tu cm mne nak kurruussss....hahahaha
segan jugak nak order... ambik mahal2 kan rase kesian lak kat dye... ** mentang2lah org nak belanja dye tibai mahal pnya makanan...** kne jaga jugak perasaan org dak...haha..so aku ambik je lah nasi paprik n air bandung cincau... ingat nak makan abc tpi disebabkan kesian kat dye...so aku ambik la air biase2  je....
biase2 pon bandung cincau jugak...hahah... xthu la kena bape semuanya,,,heheheh
so makasih la ye firdaus nazam coz belanja kami..... semoga lebih murah rezeki n boleh belanja lagi....amin...heheh... so
 berbalik pada cter tdi...mlm ni mmg betol2 boring.... aku baca slide spectro ni dari tdi xjugak faham2... dari slide ke buku...n buku ke note dalam lappy...xjugak masyuk2 dalam otak ni... aduhai.... so ape lagi berblogging je la yang terbaik... nak karok pon dah naik jemu... bushan... skunk ni hnyelah nak cari ketengan...hahahah....

Wednesday, May 16, 2012

14 Mei 2012

salam semua.....
perghh ponat sikit la ari ni....
kelas sampai malam...lagi2 kelas osh...seriusly mmg boring gler....
semalam....14 mei... hari yang bnyak memberi aku erti bersyukur...
2 situasi yang mana benar2 membuka mata dan fikiranku agar bersyukurlah dengan ape yang ade sekarang...
sesungguhnya ade lagi orang kurang bernasib baik dari aku,,,, ya Allah terima kasih kerna telah membuka serta memberi kesedaran kepadaku agar bersyukur kepadamu.... mak selalu cakap bersyukurlah dgn aoe yang ade,,
mak selalu pesan agar berhemah jika mau bebelanja,... aku ade sikit tabiat buruk which is suka tukar2 handphone.... ntah lah aku sendiri pon xthu ape yang aku minat sgt lah kat hpone2 baru ni....
sekali tukar almost 1K la habis....membazir an...huhu...so telah hilang sedikit kehendak nafsu aku tuk beli tab ni....ak mula berfikir gne iman,,,,adekah aku benar2 memerlukan tab tu....instead of tab aku dah ade bb....yang bole excesss tenet kat mane2 pon...ape lah aku nak?????
bnyak lagi duit nak gne,.... t insyaAllah kalau sambung master nanti kne pakai duit yang bnyak kot....minyak moto, rumah sewa, yuran master n bnyak lagi...semua tu memerlukan duitt k....huhuh.....so hery...sedarlah diri ye....think of ur future,,,,,,

Sunday, May 13, 2012

~home sweet home~

oip.... 
wat ape tu...???
ambik mood sikit...
seronok kalau dipikir2kan yang nak balik umah ni...
pekara paling best ialah apabila tiket balik kampung sudahh dibeli...
wahhh macam dunia ni ana yang punya...u xbalik agy..juz baru beli tiket je tu..
tpi heavennya amat dirasakan...heheh....
selagi xbeli tiket...selagi tu lah ati xtenteram....takot tiket abis....xmau naik bas tambahan....huhuh
tiket bas ni mmg bisa memberi mood yang tragis ni kembali gumbira....weeeee...
alahai xsabar pulak nak balik 26 mei ni.... juz another 11 days lagi...heheh...tiket xbeli agy...
insyaAllah sok aku nak p beli tiket....xmoh tangguh2 dah t xde tiket coz cuti ni adalah cuti khas sempena 
wesak day's n also bertembung ngan cuti sekolah....weeee boleh jumpa adik2 mase balik nanti...of coz dorang cuti sekali ann....cuti pon xleh nak balik sahaja cm tu je... ari2 time cuti midsem pnya la bawak balik buku2...kononnya nak stdy la...tpi hmpeh....sehari sebelum balik s alam bru bukak semua buku tu...hahaha
biaselaah lau duk umah leka....hmnnn.... kali ni mmg nekad nak stdy kalau balik.... xmoh dah cm ari2 tu... lepas cuti ni.... another 3 week to final...haaaa takot gler...dah la xbersdia lagi.....
hmnnn biasenya aku balik naik bas mutiara..bukan ape...senang boleh terus turun kat pc.. dekat sikt my sista nak p ambik.... kalau nak bas trans..kne turun kat kb...sian plak la kat my sista nak kne pi abik jao2...dah
la time tu mmg sedap tido.... kemuncak tdo ann...tu yang  sesetengah orang xbangun solat subuh tu... hehehe...
so far aku bangun solat subuh tw....!!! nak jugak mention.....
insyaAllah kali ni kalau sampai kul 7 cm tu aku xmoh sape2 ambik... nak jalan kaki balik umah.... nak press bell kat gate...biar mak n abah serta mie suprise....heheh...sape plak yang datang awal2 pagi ni...hahhaha,,,
niat tu bukan jahat tpi nak suprisekan mereka jew...hahahaha.....k lah.... smpai sini jew....
mood: xcited nak balik..... even lambat agy pon....

bershopping sikit.....

salam uolz...
hari ni semua barang kat bilik hampir habis....
almaklumlah tiap2 hari guna...
so aku ambik mase terluang sikit p shopping..
eh bukan kat mall ekk juz kat kedai dekat2 sek 2 ni jew...
saje je nak gempakan tajuk tu...hahaha...
actually dah lame teringin nak g giant kat SACC mall tu...
tpi xde kawan...malas r nak pi sorang2...
so oleh kerana terdesak aku pi jelah kedai kecik2....
bukan beli pon...juz makanan tuk makan malam je...
almaklumlah aku ni xsuke makan nasi waktu malam....
biasenya makan nasi 1 kali sehari jew..tpi still xkurus2..haishhhh...lemak tepu kot...hahaha
tdi aku habiskan 16 inggit kat kedai tu... beli milo,gula,biskut kering,coklat n terlupa lak beli meggi kari...
adusss kalut sangat time tu....
ingatkan nak beli mase balik kb ni...jimat sikit tpi mmg terdesak barang mmg dah 5% lagi ade...huhu...
terpakselah gne duit sendiri...hahahha.....
ni gmbar hiasan je kot....xsuke kalau post xde gambar,,,hehhehe



Allah panjangkan dan rahmati kamu...ibu....

alhamdulillah....
esok 13 mei.....merupakan hari ibu....
actually hari2 ialah hari ibu.... tpi juz to show lebih appreciate kat ibu yang selama ni telah
bnyak bekorban kat kita....mom se ri us ly i really luv u.... never ever can be like u.....
jasamu mmg xdapat aku balas.... hnya Allah saje yang mampu balas segala kebaikanmu untukku....
daoku untukmu hnyalah agar Allah panjangkan umurmu,diebrikan kesihatan dan ditempatakan ibu di syurga firdaus..... huhuhu..... sedih la plak..... sob3x....
xde ape yang dapat aku lakukan tuk balas jasamu melainkan berbakti kepadamu semaksima mungkin...
ya Allah lembutkanlah kata2ku untuk kedua ibubapaku,,,,,
 mak!!!! this is 4 u......

Saturday, May 12, 2012

terima kasih.....

alhamdulillah....
pe kabar semuanya,,,, moga2 sihat wal afiat hendaknya.....
ni aku nak story sikit sal tajuk entri aku ni....
hangpa nak thu dak mggu ni laptop aku dah rosak...sedih betol...
sekali lagi chip dye rosak... padahal ari 2 bru baiki.. tension gler....
aku pon ape lagi...kol mak... buat manja2 sikit...acecehhh...padahal mmg dah manja pon..khakhakhakh..
xpa an  ngan mak sendiri... korang pon manja jugak ngan mak korang,,,,,annn2..jgn nak tipu lah....
ehhh ari dri topik ni.... aku pon kol mak...ckp sal laptop ni rosak.... tw x ape mak cakap
" beli baru je lah" wou mmg aku dah agak dah... mak mmg memahami"
so pagi tdi lepas diskusi ngan kengkawan sal assgnmnt yang perlu dibuat  aku n pejal pon p lah PAS...
ehh bukan parti tu ekkk.... ni plaza alam sentral.... rambang mata kot.... xthu nak beli yang mane.... semuanya nampak ok jew...dah la aku ni xde ilmu sal laptop ni....sib baik ade pejal.... dye lah yang terangkan kat aku.... terima kasih abang pejal.... tertiba teringan kisah kat kedai laptop tdi.... alkisah mamat n akak jual laptop tu tnye la pejal umur bape.... pejal cakp la 21....hang taw xdak...depa xcaye.... depa ingat pejal same umuq ngan depa iaitu 21 n dorang ingat aku ni adik pejal....hahahhaha.....lawak an... msti aku ni nmpak muda...cewwaaahhhh!!! perasan sat....jgn marah r pejal...kenyataan kot....aku pon xsangka dorang bole habaq lagutu.... yang penting aku masih awek muda...adusss bangganye......
k ni lah laptop baruu aku..... cntek dak....jenama tashiba.... mesin basuh.....

























kred...sekarang aku dah gune jenama yang same cm ko tpi upgrade sikit la.... dlu aku selalu panggi ko pnya lappy mesin basuh...hahhaha... skunk aku gne dah,,,,,senang sikit nak basuh baju ....waaaaaaaa........

Tuesday, May 8, 2012

quiz...test....quiz...test..

hidup dengan test n quiz jew setiap hari......teringin gak nak bebas buat seketika...tanpa test n quiz dan assgnment...huhu..boleh ke???mustahil lah jika anda masih lagi bergelar mahasiswa....kalau setiap test n quiz tu dapat markah baik ok gak...ni ape hampeh.... selalu ketinggalan jao dri kawan... bukannya xstdy...tpi mungkin bukan rezeki aku kot...ade jew silly mistake yang terbuat....huhu......

lelaki dan bunga....

salam semua.... wat ape tu??? 
lelaki dan bunga...kelakar kan... salah ke???
mentality manusia zaman sekarang kalau ade jew lelaki tu suka akan bunga...
depa mesti ingat laki tu sotong lah..kahkahkah.. pelik kan.... setiap manusia diciptankan berbagai2 dan berbeza2 tafsiran ttg bunga itu... huhuh...seriusly aku mmg suka bunga... dat Y mak kalau nak p shopping beli bunga mesti ajak aku....hahhaa.... mak mesti tnya"cantik xbunga ni kalau letak kat sumtime2..."mmg sku suka bunga....xpecially mawar merah n putih...warna dye boleh menaikan semngat dan tenag jew kalau pandang.... 
berkhayal sikit...... nanti kawin ni aku nak serba ros merah n putih...so sweet..cntek bangat....hehhe...
so aku skunk xkisah dah org nak kate mak bunga ke n wat so ever...janji kita thu diri kita.....biaselah mulut org bukannye boleh kita tutup...heheh...... cantekan bunga dibawah ni....




Sunday, May 6, 2012

mawar merah...

alhamdulillah.... sweet gler tajuk entri hari ni...
mawar merah....ape maknenya?
mawar merah lambang cinta yang membara dan cinta yang tulus ikhlas...hehehhe
siapakah yang bakal menerima bunga ini dariku...ntah lah aku pon xpasti lagi....
yang pasti aku tahu jodoh tu diTanganNya.... dan aku selalu berdoa agar one fine day aku akan dapat sorang wanita yang baik dan dapat sama2 bimbing membimbingi...heheh..... xsalahkan doa cm g2.... huhu.... hopefully dapat lah..... so far ambik lah sape nak bunga mawar merah ni.... 



~hati kian berbunga~

salam semuanya..... terkezut baca tittle post ni...ahaks..saje kaci gempak sikit....hahaha...
well segalanya telah berubah..."people change"la katekan... so hari aku nak story sikt ye....
since aku baca blogs kawan2 yang best tu....so sweet tgok ade yang dah kawin muda... hidup bahagia lagi...alangkah best jika aku tetttt.... gatai sat.... dis year ramai kawan aku yang dah mula membina masjid dgn pasangan masing2..alhamdulillah aku tumpang gumbira.... mmg manis habis tgok gmbar2 sanding dorang...mmg teruja dan terasa lah..... aduhai fuad stop thinking bout dat..tumpukan dulu pada pelajaran...hahaha..... * ubat hati sendiri... sepanjang malam aku duk baca blog dak dena bahrin n kak husna ni.... terbaik la blog dorang... bnyak cerita2 manis,pahit yang membuatkan aku teruja...hahah....ok la skunk set balik mind aku ni... fuad stdy betol2 dlu..dapatkan kerja yang bagus2.... bantu parents dlu then baru kawin...fullstopppp...

Friday, May 4, 2012

best jugak lagu kak melah n kak nora ni....

video

pengantin cilik....

aarrgghhh cantenya tgok dua mempelai ni....
ni la namenya pengantik cilik...
nurul iman khaleeda & muhamad adeeb naufal....
ssoooooo sweeettt la my lit kazen ni....

spoilsport betol la dye ni sorang.....

ajak pon salah...xajak lagi la salah.....
kenapa ni?
ntah la kedatangan dye selalu merosakan majlis jew...
lain kali xpayah datang n insyaAllah xyah panggil langsung....
perangai macam ape....
huhuhu........
selalu bermuka2 dan suka cakap kosong jew......hampeh.....

midsem brake!!!

alhamdulillah...cuti midsem lepas aku dapat tunaikan segala bonda tercinta....
mak suh cat pagar... aku pon sanggup cat....
mak suh mesin rumput...aku mesin....
mak suh pi pasar...aku p....
mak suh tolong buat bidai...aku tlg buat....
yang paling best aku tolong mak mase mase majlis bertunang tu....
mak semuannya ore lakukan iklas kerana Allah dan kerana orang teramat sayangkan mak.....
kalau ore balik cuti..ape yang ore nak makan semua mak masak... so ore sama gak cm mak.... ape yang mak suh insyaAllah ore akn buat...coz i luv u so much.....
xsabarnya nak balik....
sekar gambar hiasan...xpuas lau xde gambar...hehhe:)



majlis bertunang my luvly sista....

Alhamdulillah...semuanya berjalan dgn lancar....selamat bertunang ye my sista....
jaga adab ketika bertunang tu....heheh.....
28 april 2012...1500...

                                     gambar hiasan jew.... mls nak tnjuk gmbar sebenar,,,t riak plak..heheh

survival program......

Alhamdulillah....hari ni aku telah mengikuti satu program yang direka khas tu anak2 uitm... seriusly mmg mula2 mmg tension gler rase coz dapat thu ade program macam ni.... tambahan pulak program tu waktu petang... biaselah...biasenya jumaat petang selesai solat jumaat..tdo la...ape lagi...hhhaha.... segalanya berubah apabila 10 minit pertama aku  berada didalam dewan yang gah itu...dewan tuanku canselor(DATC)...di fasikan oleh dua orang abang yang hensem2... dua2 dri negara jiran kita (indonesia) tpi mmg fasih berbasaha melayu... mereka kemari hanya semata2 tuk menyedarkan kita warga uitm agar appreciate ape yang kita ade dibumi malaysia dan diuitm... wal hal mereka bukanye sapa2 uitm or malaysia... bangga aku pabila mereka membaca 7 wasiat raja2 melayu tdi. bnyak manfaat yang aku dapat dri program tdi... dimase negara malaysia sedang bergolak ni...program2 sebegini perlu ade untuk meyedarkan balik warga2 muda agar tidak mudah terpengaruh ngan hasutan parti2 politik yang hnya mahu menjadikan generasi muda in sebagai pemangkin kemenangan mereka.... program 3 jam tu mmg bnyak membuka mata dan minda para pelajar uitm bukan sahaja dalam bab akademik semata2 tapi mengenali diri dan juga pencipta kita iaitu Allah swt..  3 pekara yang perlu ade dalam diri kita sebagai manusia iaitu IQ,EQ n SQ.... jika pandai menyusun kedudukan ketiga2 ni maka jadilah kamu sorang pelajar yang beriman dan berpengetahuan.... sesungguhnya yang pasti SQ adalah paling penting... dan diikuti oleh EQ n lastly IQ... selain tu kami juga diperlihatkan lagi kebenarkan al quran yang sebenarnya benar itu.... wah... syahdu betol....  program diakhiri dgn satu vedio lakolan warga uitm...Ya Allah sedihnya vedio tu...xtertahan air mata ni...huhuh..... kesedihan ini berterus once mendengar kata2 ayahanda"saya risau kemana kita selepas ni"... kalaulah kerajaan kita bertukar...maka akan hancur la uitm yang menjadi pusaka orang2 melayu ini...huhuh.... so pesan kepada mak,ayah dan keluarga kita...pilihlah kerajaan yang mampu mempertahankan pusaka melayu ini....ADAKAH ANDA MAHU MENJADI PENGEMIS DITANAH AIR SENDIRI????? same2 pikirkan...wslm..... uitm dihatiku selamanya.... i'm proud to be uitm student....