my world

Saturday, June 30, 2012

+kisah #2+


Salam petang  semua.. haish wat ape tuu…
Kalau kat umah petang2 cm gne mak buat jeput,masak nugget, dan macam2…best betoll…
Tpi kat kolej ni…makananan terhad..semuanya kne hadkan coz nak jimat duit…huhu…
Naik boring aku asyik makan makanan yang same jew…haishhh mmg boring gler…mane x nyer nasi aku ialah bermenukan” nasi putih berkuah kari neneas bersama ayam goring…. Kekadang bersama jugak tempe atau bagedil” tu lah lauk aku seharian… dah 4 sem aku kat jati then tu lah aluk aku,,,aku bersyukur coz at least aku dapat makan jugak…ade lagi yang masih xdapat makanan….
Argghh rindunya kat umah…rindu kat mak,abah,mie,umar,iman dan segalanya aitu:
-          Rindu nak mesin rumput…..
-          Rindu nak sapu sampah kat halaman rumah
-          Rindu nak tgok tv bersama sambil makan co’let
-          Rindu nak berborak2 ngan mak n abah dan keluarga
-          Rindu nak duk bersama2 waktu petang kat meja batu kat tangga dapur
-          Rindu nak g surau sama2
-          Rindu nak jemur kain sesame ngan mak
-          Rindu nak tolong mak renovate pasu bunga
-          Rindu nak tolong abah potong pokok.
-          Rindu nak g pasar malam ngan mie.
-          Rindu nak makan air cendol yang mie belanja.
-          Rindu na g pasar gantikan mak… mak suh beli sayur waktu pagi @ petang.
-          Rindu nak g ambik umar sekolah…
-          Rindu nak main2 ngan umar
-          Rindu nak g umah cdah main ngan iman
-          Rindu nak g umah cdah waktu malam lepas balik dri surau..jumpa iman n umar
-          Rindu nak buat makan tetiap jumaat..kumpul adik beradik…
-          Rindu nak makan nasi kat umah cdah..ramai2…
-          Rindu nak borak2 ngan mak kat dapur..
-          Rindu nak g hypermarket ngan mak n abah…
-          Rindu nak g pasar tani ngan cdah…
-          Rindu nak g picnic ngan family tercinta.
-          Rindu nak berBBQ ngan mak n abah serta amy n umar..
-          Rindu nak kemas2 umah ngan mak…
Yang paling aku inginkan ialah rindu berada disisi mak,abah n mie…
Nak senantiasa bersama mereka…

Kekadang aku rase pelik bilik tgok kekawang yang xmau balik kerumah masing2 waktu sem break…kenapakah ini terjadi??? Sepatutnya mase cuti sem ni kita dapat bantu2 mak ayah masing… tolong2 mane yang patut…xsemetinya tolong masak tpi tolong sekadaar yang mampu… bagiku la ann mase mereka ade nilah kita patut manfaatkan mase bersama mereka…  dlu time abah ckp nak buat kerja dihalaman rumah…akulah yang paling tension… tpi bila dah lame2 duk buat…aku rase kerja tu cm sesuatu yang menyeronokan…tol la ape orang cakap kalau Sesuatu kerja tu kita suka…mm xterasa payah dan penat sedikit pon…
Sekarang ni abah dah xseaktif dlu… so sekarang ini sepatutnya aku lah yang mengambil kerja2 itu semua.. ti disebabkan aku masih di U ni…tugas tu aku postpone dlu tapi insyaAllah balik cuti sem ni aku akan lakukan semua tu…. Argghhh xsabarnya nak buat semua yang aku rindu tu. Dalam abah yang sakit tu sempat lagi abah mesin rumput dihalaman yang kira suku ekaar tu…tu la org cakap kerana semangat dlam keadaaan ape pon kita dapat lakukannye dengan jayan. Abah mmg seorang yang xleh duduk diam… dalam keadaan sakit t upon abah sempat agy nak pi bersihkan semak yang bertimbun kat selekoh umah tu…coz hari tu ade kenduri  didepn umah aku tu… abah mmg rajin…nasib baik aku n mak sempat tegur…
Abah mmg terkenal dengan seorang yang rajin…boleh dikatakan pandai serba serbi…bak masak pon pandai, bab jalan2 kat sekitar Kelantan nip on hebat..hahahah patutlah orang amat suka kat abah..hehhee… aku pon bersyukur dapat seorang abah macam ni.. mane ade seorang abah yang sanggup belikan anak perempuannya dia kereta tanpa bayaran sesen pon…bersyukurlah wahai kakakku coz abah jarang seorang abah meperlakukan seorang anak sebegitu rupa…

Hmnn hari dah semakin gelap… malam ni xthu nak stdy ape…  xde mood… minggu depan dah latough week…alahai takotnye nak hadapai minggu tu….esok dah la aku nak g shoot vedio mandarin lagi…alahi bznye minggu ni….disebabkan xm lambat agy nilah yang mmbuatkan aku malas nak stdy…ya Allah permudahkanlah segala urusanku dalam menjawab soalan…. Berikanlah daku kejayaa yang cemerlang dalam semua mata pelajaran..amin… sebelum menutup tirai coretan tuk hari ni.. ya Allah sesungguhnya Engkaulah yang Maha Berkuasa lagi Maha Mengetahui akan segalanya… panjangkanlah umur,mak,abah,kakak dan keluarga aku yang lain, jaokan kami dri bala dunia dan akhirat serta pekara syirik manusia, berikanlah nikmat kesihatan,islam,iman kepada kami sekeluarga, rahmatilah kami didunia dan akhirat,ampunkanlah segala dosa2 kami yang lepas2 mahupon yang akan dating,permudahkanlah segal urusan kami, kayakanlah kami didunia dan akhirat sesungguhnya hanya padaMu sahaja kami meminta….amin…..bye wslm… 


**hmnn laman umah aku lagi cantek ko**


+kisah #1+


Salam… hari ni rajin lak aku berbloggng…
Bru habis payper kedua an…ade lagi 4 payper…haha…
Semalam mak kol.. lame jugakk duk berborak ngan mak…
Mak kate kat umah dah dipasang grill n zink peneduh tu…
Semalam jugak ranai yang dating kat umah melawat abah…
Kan seronok kalau hery ade..kate mak!!! Huhuu…
Mak mmg kalau boleh ore pon nak balik dan same2 duk bermesra2 ngan mak n abah…
Mak jugk cakap skunk ni musim org mencuri…didapati ade tanda2 orang nak masuk umah kita…. YA Allah lindungilah kami sekeluarga di dunia dan akhirat…nauzubillah la….
So far umah aku jew belum dimasuki pencuri….disekeliling umah aku tu mmgg dah berapa kali org masuk pencuri…YA Allah lindungilah kami dari segala bala bencari dunia dan akhirat…
Mak…. Org xsabar nak balik ni…rindu sangat kat mak n abah….umar,iman.mie dan semua…rindu nak makan masakan mak….nak berborak2 ngan mak,,
Makkkkk org nak balik….hehehhehe
**umah sape ntah ni....gambar pinjaman semata2**

#2 polymer....+F6+9-11am


salam tengahari semua....

dah lunch ke???
hmnn.....saya sudah makan la... abis2 payperr polymer tdi terus pi beli makanan kat sek 2...
ingatkan xnak makan lagi...tapi one of my friend ajak temankan dye beli makanan...so secara xsengaja aku terbeli...**cewahh g2..*** padahal lapo jugak sebenarnya....hahhaa....
hmnnn...mengenai payper polymer tdi...soklan bukan susah sangat la.....yeke??? sampai bekedut dahi semua pelajar mase jawab soalan tdi....aku leh kata xsusah...hahaha..
punya la aku stdy bahgian calculation tu tapi hampeh xmasuk langsung bahagian tu...huhuh...
gerammmm!!!... dah la 6 soalan....kata 4 jew....**saja nak ungkit** then yang masuk ialah anion yang susah plak tu…haishhh streeessssss3 la…
tapi disebabkan aku xnak down hari ni so aku pretend to be chill up….
Heheh…bukan ape malas nak stress ni….buat sakit kepala jew….
Senang jew ubat stress aku….kol mak then caakap2 ngan mak..maka hilangla stress….

Wednesday, June 27, 2012

terrible day


Salam
Wat ape tu… ha ari ni dah mula exam….alhamdulillah aku dapat la jawab dengan penuh keyakinan…Alhamdulillah syukur la.walaupon sedikit terribble sikit pagi ni…
Nak thu kenapa:hmnnn begini ceritanya…aku pnya la bangun awal seawal 6.15 pagi( awal la bagku coz hari lain bangun kul 6.30 pgi) n terus pi mandi…mase asyik  duk mandi tu ade terniat lepas ni nak baca nota la sikit… tut2 tanpa diduga lampu terpadam….ooohhmaiiiguuuddnesss…sape plak yang nak bergurau pagi2 buta ni. Terkezut mak..hahaha…alamak letrik xde la plak….yang peliknya hanya rumah kami yang blackout ni…haish…. Hmnn lepas solat tu aku terus baring sambil mengimbau gimana gamoknya soalan inorganix ye…Alhamdulillah… one of my housemate bangun dek kepanasan ehh…..lantas aku pon keluar bilik…. “eeekkk xde letrik la” sambil buat muka chomel(geli x)…hahah….dye pon terus ke letrik box n peksa sat…lepas seminit operate letrik kembali pulih…Alhamdulillah…fuse tendang jew..hehehe…aku pon qada balik la niat aku tdi…aku on lampu bilik n terus baca nota berbekal air susu yang bru dibuat n roti gardenia 3 keping yang dah sehari luput tarikh….alhamdulillah boleh makan lagi…xberkulat pon…heheh..rezeki3!!....
Tepat kul 8 aku kemas2 bilik n bersiap nak g exam room… punya la nak dijadikan cerita….aku terkunci locker bersama kunci2 moto….AllahuRabbi….hanya Allah jew yang thu bagaimana perasaan aku time tu…dah la jam menunjukan kul 8.20 pagi…lagi 20 minit dah nak masuk exam room…ya Allah ape perlu aku buat….aku try masukan tangan lam locker tu tapi xjumpa cari kunci…haishh…. Hatiku terdetik nak kejutkan roommate aky…sib baik dye ade gergaji….alhamdulillah semuanya dapat diselesaikan dengan jayanya…habis rosak manga aku gergaji…haishh….. pintu locker pon dah sedikit rosak…huhuh….nak buat cm mne…nasib malang di pagi exam…. Ni lah first time aku ade problem time exam…huhuh….
Alhamdulillah mase exam tu ade dapat jawab dengan sebaik mungkin…ade footnote lagi tuk madam… juz say thanks jew….hahaa….then ade gambar muka cute…masti madam tergelak once lihat lukisan aku tuuu….
Lepas xm aku terus balik bilik….hari mau hujan doe… kilat sabung menyabung…. Takotnye aku…. Tepat kul 3.30 ptg satu dentuman yang aku rase paling kuat and paling dekat denganku….tut2 lampu padammmm….ohhhh blackout lagi laaaaa ni… then my roommate pgi operate mende alah tu… Alhamdulillah ½ Berjaya…hnya lampu diruang tamu jew yang terON yang lain still xberfungsi….
Ya Allah apelah dugaan aku n kawan2ku hari ni…. So nampaknya malam ni bergelap la kami ye…. Kol pejabat pon xdapat…. Haishh… ape nak buat redo je lah…. Di akhir2 sem ni bnyak betol dugaan…

Monday, June 25, 2012

+ korbankan segalanya demi mereka +

salam 25 jun semua...selamat petang....wat ape tu?hehehe
yup..aku rela lakukan ape jew demi dorang coz im really love them so much....
my lovely mom n dad....ur r my everything...pn hjh Rospinah n en hj Abdul Samad...
tadi aku sms mie suh dye kuarkan duit aku yang ade kat dye tu.... aku nak suh dye belikan abah alat test kencing manis tu.... lame dah aku janji nak belikan abah mende tu.... alhamdulillah sekarang ni dapat jugak aku beli kat abah.... even aku xkeje lagi pon tpi once dapat duit tut2 aku xakan lupe depa semua.... mase first dapat duit tu dlu aku dah belikan mak alat test darah tinggi... and mase tu la aku janji nak belikan abah pulak lepas ni... so skunk ni aku dh lega coz aku dah dapat belikan mereka semua ape yang aku pernah janji tu... bukan ape... senang sikit depan nak measure bp n kandungan gula dalam darah.... 
InsyaAllah dengan adanya alat2 ni...depa bolehla concern sikit pasal kesihatan mereka...dah xpayah selalu p jumpa Dr semata2 nak measure bp n gula ... hehe..... lepas nih umah aku boleh bukak klinik kampung la ekk..hehehe....cewahh.....
bnyak lagi impian aku kat depa... kalau boleh aku nak selalu buat mereka gembira...hehe...

semalam aku kol mak... mak ckp mak n abah duk bersih2 tang halaman umah...dri pagi turun smpai pukul 1 tghri baru rehat....makaiii terkejut aku...." mak kan org dah pesan xyah buat kerja2 semua tu...t org balik org buat la.... lagi satu pesan kat abah tu xyah mesin la rumput kat halam tu...t ore balik ni org mesin...sempat lagi org balik mesin" itula perbualan aku ngan mak....malas nak bebankan abah tuk mesin rumput kat halaman umah aku tu.... biarlah org tgok rumput pnjang pon.... dalam pagar kita suka hati kita lah nak bela rumput panjang mane pon....hahaha..... FYI halaman umah tuade dalam suku ekar.... nak abiskan bersih semua kawasan tu mau ambik mase seminggu....huhuhu...tu yang aku sangguo tgok abah buat sorang2 tu....kesian kot....aku anak lelaki ni buat ape kalau xtolong2 yang mane patut.... so balik ni planing aku nak mesin rumput...seriusly aku rindu sgt nak mesin rumput....best kot mesin rumput.... kat S alam ni bau rumput yang baru dimesin pon aku rase sedap semacam..hahahaha...



* semoga dengan adenya alat ni mak n abah sihat wal afiat*
i love u so much....

Saturday, June 23, 2012

dah start dahhh....

salam....hari ni sabtu 23 jun....
bermula lah study week(SW) bagi kami pelajar uitm  seluruh malaysia...
cepatkan mase berlalu.... rase diri ni masih kosong ngan ilmu dan amatlah takot tuk ambik final ni...
kurasakan semalam jew bru masuk sem 4 ni...tapi hari ni kenyataanya dah masuk stdy week dah...
Alhamdulillah study week sem ni agaklah pendek...cuma 4 hari jew... doesn't mean aku seronok tpi aku rase better SW ni sekejap jew...kalau lame SW ni makin bnyak plak aku buang mase..kan3!!! my previous xperience lah....hehhe.... tpi kita semua xsame...ade yang suka long2 SW coz boleh manage mase nak stdy ape an... huhuh...tpi ape yang penting is input...xkiralah stdy lame ke kejap ke...asalkan inputnya much2 better...Alhamdulillah aku masih lagi diberi kekuatan tuk menghadapi situasi sekarang ni... xde lah tension sgt once baca post member2 yang dah abis final tu....syukur masih lagi ade kekuatan....tq Allah...
sem ni ade 6 papers to be seated... xthu la cm mne...mudah2an Allah membantuku..amin...setiap subjek ade gap paling kejap pon 2 days...ok la tu an...boleh rilekk2 sikit....
so far aku xstress lagi...insyaAllah xakan sampai abis final kot...
k lah dah xde ape2 nak tulis.....bye...

demdam dalam diam

salam semuanya....
today we gonna talk bout dendam ye...
ape pandangan korang tentang dendam....?
it's ia dapat menyelesikan masalah kita....
bolehkah dengan dendam hati kita tenang..
apekah dendam mmg menebal dalam diri kita...
sesungguhnya dendam amat2 lah dilarang disisi agama islam kita yang suci ini...
islam melanrang perbuatan dendam itu coz ia boleh mencetus bnyak masalah antara kita...
kerana sifat dendam adalah sifat utama syaitan.dan sape yang berdendam maka dia adalah kawan sejati syaitan. dendam jugak bisa memutuskan tali silaturahim antara kita sesama manusia dan juga sesama darah daging.... dan hukum memutuskan tali silaturahim ini pula adalah dajal....wa iyazubillah....
sememangnya manusia tidak lepas dri dosa....yes mmg betol tpi kita perlu cuba tuk mengubah kearah kebaikan...firman Allah mahfunnya"Allah tidak akan ubah sesuatu dri kamu sehingga kamu nekad mengubahnya sendiri" so cuba lah kita mengubah diri sendiri dari memuuk sifat dendam ini....
video
talk bout dendam ni teringat lak kat lagu kak nora..."Dendam dalam Diam"layannnn

Wednesday, June 20, 2012

thief of jati....

salam petang rabu semuanya....
haish!! pelikan tajuk entri hari ni....pencuri...mmg....
dah lame aaku xupdate blog ni...bukan xsempat tpi tu la....kisahnya tentang pencuri ni...
skunk ni tenet kat blog aku dah xde macam dlu... sape tah curi router TM ni...hasihhh 
mmg nak marah betol aku.... agak2 la nak curi pon....tu TM bagi tuk kesenangan semua warga jati....
so xboleh la mengupdate ape2 jew kat laman sosial ni....anti sosial jap...cewah.....
tapi an bagus jugak kot... since minggu ni aku ade 7 test tuk diduduki dalam mase empat hari...wahhh!!! terkezut lalu terkentut kan korang once mendengarnya...hahaha....aku pon xthu la macam mane aku leh jawab soklan2 tu semua.... so skrang tgggal lagi satu test...esok ptg...heheh...legannya....kalaulah final exam ni tggal satu paper lagi kan best...hahaa....lagipon ade hikmah aku xleh bukak laman sosial ni...xde lah aku tension sgt bila baca post member2 kau dri U lain yang dah abis exam ni.....stresss kot....jeles pon ade...hahha...
so kne ntar vedio mandarin...alhamdulillah semuanya berjalan ngan lancar..dah siap compile dah.... burn pon sudah...hahha tggal nak submit jew besok...harap2 la laoshi tu kaci markah tinggi...boleh bagi gread A pon lagi bagus an....hehhe....agrrhhhh betol2 lagi seven days aku nak menduduki final exam....eee cuaknya.....harap2 aku bisa menjawabnya dengan jayanya...amin.....hmnn...k lah....mals la plak nak tulis pnjang2.....hehheeh....wslm...

Sunday, June 10, 2012

toward final xm...

salam semua....
haishh!!! sunyi pulak ari ni...ditambah dengan keboringan yang teramat sangat ni...
setiap kali terjaga mesti aku mengharapkan yang dah ade kat umah,,,,
tapi semuanya masih lagi dishah alam... aku masih lagi mempunyai tugas yang perlu aku selesaikan sebelum berangkat pulang ke kampung tercinta...
alahai dah la xm lambat lagi...seriusly agak jeles once dengar kengkawan dri U lain dah mula final xm dan lebih
sakit ati lagi once ade yang dan abis final xm... wahhh seronok betol dorang,,, dah abis azab dunia la sekarang ni...tpi aku masih belum lagi dan masih lagi panjang perjalananku untuk sampai ketahap tu...argghhhh takotnya dan risaunya...
ya Allah sekarang ni dalam kepala aku hnya nak balik jaga mak n abah jew... nak tolong2 mane yang patut...
kan best kalaulah esok dah mula xm..so leh la aku balik cepat sikit kat umah...rindu kat dorang so much....huhuhu....ya Allah sesungguhnya Engkaulah yang Maha Berkuasa,,,permudahkanlah segala urusan kami sekeluarga, rahmatilah kami sekeluarga dan berikanlah nikmatkesihatan,kekayaan dan iman dan islam pada kami serta panjangkan umur kami agar kami dah beribadat kepadaMu...amin... mudah2an semuanya berjalan dengan lancar....
skunk ni aku dan boleh bayangkan bagaimana keadaanku time stdy week nanti..mmg teramat boring la... tahap dewa dewi la ye... tu la pasal... setiap kali musim stdy week mmg itulah yang aku akan rasekan coz mmg xthu nnak baca ape dah..padahal bukan xpert sangat dlam semua subjek...huhuh.... mintak2 sem ni mase stdy week ni aku xseboring sem2 lepas..amin....
actually sem ni sebelum balik aku nak kesuatu tempat...nak pi jalan TAR.... coz ramai yang ckp barang2 kat situ murah2... nak jugak try beli baju kat situ..huhuh...someone plez bring me there...huhuhu...
ni contoh jadual xm....bukan u aku kot...sje nak mengedik letak gambo....hehhee.....

Saturday, June 9, 2012

kawin oh kawin....

salam semua....wat ape....
haish!!!cuti sekolah bulan 6 ni dah nak melabuhkan tirainya hari ni..
ramai jugak kawanku yang telah pon bergelar suami dan tunang orng...
wah seronoknya annn...kan besttt kalau aku*****...hasih  asal aku merapu plak ni...
apepon tahniah semuanya ye... xpecially kat midah n najma...
jadilah seorang isteri yang solehah dan semoga cepat2 dapat baby....
bila la plak mase aku... nak jugak rase macaam mane menjadi tunang dan suami org...
depa kata best....tu yang cheq menggila nak jadi jugak tu...wakhakahkah!!!!
nak buat macam mane...calon pon xde lagi.... hnya mampu berdoa agar dipermudahkan urusan dalam memilik jodoh yang telah Engkau tetapkan kepadaku....
so bila mase teringat kat alam perkhawinan ni hnya lagu2 kawin jew yang dapat ku dengdangkan..hehehe..
video
terimalah...

kasihan mak!!!

selamat pagi semua,,,,, alahai paginya aku update blog ni...
skunk tepat kul 0110 hari sabtu 9 jun 2012..hehehehe...full tu....
selepas mendengar yang abah sakit ni ramai pulak sedara mara yang datang xputus2..
alhamdulillah mereka datang membawa rahmat dariMu ya Allah....semoga dengan kedatangan mereka abah makin sembuh...insyaAllah....
mmg la suka keluarga datang..aku pon xnafikan... tpi aku kasihan kat mak la.... 
xmenang tangan nak layan tetamu... nasib baik ade cdah boleh la tolong2 mane yang patut...
kalau la aku ade disamping mak boleh jugak aku tlg2 mak masak n tolong2 pi pasar....
seingat kau lepas je abah kuar dri wad ari2 mak xpernah lagi tido lena... kesian mak....
ya Allah berikanlah mak kesihatan, dan kekuatan semangat,physical dan mental....
tadi aku  bru nak text mak,, nak pesan kat mak agar tdo awal n makan ubat...then tertiba phone ringging...
mak kol....nilah yang dikatakan naluri seorang ibu dan anaknya.... mak cakap esok mak andak nak datang dri peneng...skunk ni kat umah ade pak lang malik n family... ni semua adik beradik abah... mereka datang once dengar abah xsihat.... dalam minggu ni semua adik beradik abah datang...almaklumlah mereka duk jao an..mereka juz ambik bas jew...so ape2 mak n mie yang kne ambik n hntar dorang naik bas.... mak nak kne masak lgi... nak kne jaga abah lagiii....kalaulah aku ade....mmg aku akan tolong mak...boleh aku bnti mak yang mane boleh dibantu....  

tdi mak ade cakap....abah cakap kalaulah ade hery skunk ni.... mesti ringan sikit kerja mak....
malam tdi mak masak sambal tumis udang...abah jugak cakap kalaulah ade hery mesti dye suka makan sambal tu....wahhhh tersentuhnya......*berkaca mataku sebentar.*
abah jugak cakap bnyak aktvt yang dirancang mase aku balik cuti ari2 xdapat dilaksanakan coz abah sakit...abah mintak maaf... tpi aku xkisah pon coz aku lebih risaukan kesihatan abah lagi...
xtvt yang dirancang---> buat bbq---> pi pantai---> buat nasi ayam---->berkumpul keluarga besar...
huhuhu...bnyak lagi tpi xmoh tulis semua t kata menunjuk plak...ehehhee....(gurau je)....

esok pgi pak lang nak balik peneng dah....yang akan sampai ialah mak andak sekeluarga...so lepas brakefast pak lang nak suh mie tunjukan jalan ke TEMAN....atau terminal makanan negara....
alah pasar yang baru bukak tu...alang2 sampai kb ni apesalahnya pi sat an....hehehe

Thursday, June 7, 2012

get well soon abah..

alhamdulillah sujud syukur kepadaNya kerna masih diberi peluang tuk terus hidup dimuka bumi ini...
perasaanku sejak balik dri cuti menuai ni mmg agak xtenang coz aku sangat kuatirkan kesihatan kedua ibubapaku... xrela aku meninggalkan abah n mak dalam keadaan abah yang tengah sakit tu... Ya Allah apekan dayaku. mereka mengaharapkan aku agar tidak perlu risau akan mereka tetapi fokus akan pelajaran.. Ya Allah bagaimana aku nak fokus kalau setiap kali bukak mata aku asyik duk teringat kat mereka... kalau aku ade disisi mereka at least aku leh ambik tempat mak tu urusan keperluan rumah... mengemas n membersih rumah ataupon hntar abah p medical check up kat hospital...rilek sikit beban mak. hari aku nak balik s alam ni abah menangis time aku bersalam dengannya... ya Allah aku turut nak menitiskan air mata tapi aku tahan dan hnya doaku " abah akan sembuh" yang aku luahkan kepada abah... Ya Allah aku sangat sayangkan abah.... berikanlah kembali kesihatan Abah,, amin.  melangkah keluar dari rumah secara pelahan coz mmg seriusly dalam hati ini mmg xmao balik shah alam... nak duk umah jaga mak n abah.. aku pergi ni pon tanpa kerelaan hati sebenarnya coz aku rase mmg mak n abah amat memerlukan aku buat mase ni... kalau aku ade bolehla aku tolong2 yang mane patut. ringankan sikit berban mak n abah... * ya Allah doaku agar aku dapat kerja dekat dengan family aku so that aku dapat jaga diorang dan dapat balas jasa dorang* macam mie... dapat kerja dalam  area kota bharu jew... senang nak jaga mak n abah.  hanya secebis doa yang bisa aku panjatkan padaMu ya Rabbi... sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa lagi Maha MEngetahui... permudahkanlah segala urusan kami sekeluarga, panjangkanlah umur kami sekeluarga, rahmatilah umur kami sekeluarga, jaokanlah kami dari sebarang bala bencana dunia dan akhirat, murahkanlah rezeki kami sekeluarga,tenangkanlah hati kami dan peliharakanlah kami didunia dan akhirat...amin.... sesungguh Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang...amin....



Wednesday, June 6, 2012

balik cuti menuai...

alhamdulillah....
selamat balik ke kota bharu and kerumah terchinta...
seronok dapat jumpa keluarga tertamanya mak n abah..
rindunya kat mereka....xpuas jika sehari xjumpa ataupon kol mereka...
tepat pukul 6 pagi aku sampai ke rumah...
malas nak tggu mie datang ambik so aku pilih tuk jalan kaki jew masuk ke rumah,..
sungguh gelap suasana pagi tu....sepanjang jalan menuju kerumahku ituu mulutku berkumat kamit memebaca 
segala ayat yang aku pandai... bukan ape bnyak kisah2 seram yang aku thu ttg kawasan sekitar
jalan masuk kerumahku itu...
argghhh seramnya...
dengan izin Allah aku sampai depan pintu pagar umah..mals nak bunyikan bell t mak terkejut plak..
so aku kol mie suh datang ambik aku....
hanya Allah sahaja tahu bertapa gembiranya aku bila masa menjejak kaki ke kawasan rumah...
ya Allah aku bersyukur kepadaMu... 
selepas salam semua ngan mak n abah...aku pon masuk tdo jap...ngatok gler coz dalam bas bukan aku tdo sangat pon... 
kul 9 pagi.. aku kedapur bersama mak... saja nak borak2 ngan mak... rindu la katakan... mmg panjang borak kiteorang time tu... seronok lame xberborak cm gne ngan mak....
bnyak jugak kenduri yang aku sempat attend.. best la jugak ann...heheh.... 
tpi bnyak jugak pekara sedih yang aku alami once nak abis cuti ni....
mmg xboleh dibaitkan dengan kata2...mmg syahdu betol....
tiket balikku ke shah alam yang dibeli bertarikh 3 jun malam itu terpaksa diBURNkan coz aku xsanggup balik once melihat keadaan abah yang xberapa sihat itu....
Ya Allah berikanlah kesihatan pada mak dan abah...serta panjangkanlah dan berkatilah umur mak dan abah...amin....
so petang 3 jun tu aku kuar sekejap dari hospital dan terus pergi mencari tiket....alhamdulillah tiket ade tapi 5 jun pagi... nasib baik tiket tu boleh dinaiki di taman bendahara...xde lah menyusahkan mie tuk pergi mengantar aku....
ya Allah sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Berkuasa... panjangkanlah umur kedua ibubapaku, peliharalah mereka didunia dan akhirat, permudahkanlah segala urusan meraka, berkatilah umur dan hidup mereka, sayangilah mereka sepertimana mereka menyanyangiku dahulu... sesungguhnya aku amat3 kasih akan mereka... amin....
abah: get well soon....amin.....i love u abah.....sob3!!!